Sådan fjerner du din rødvinsplet

Hverken mælk, danskvand eller salt kunne fjerne rødvins-pletter, men nu kan du se, hvad der rent faktisk virker lige her.

Vi har før testet, hvordan du bedst fjerner rødvinspletter fra tøjet – men uden tilfredsstillende resultater. Alle tre metoder (med salt, danskvand, opvaskemiddel) efterlod en plet efter vask. Rødvinspletter er svære at komme til livs både på tøj og møbler.

Heldigvis har vi verdens bedste læsere, som kom til undsætning på Facebook med en masse gode råd. Dem har vi nu valgt at teste, og jeres tips tæller både glycerin, hvidvin og opvaskemiddel sammen med citron. Her viste hvidvin sig – ganske overraskende – at være en rigtig god metode og dermed en klar vinder. Efter en vask på 40 grader var rødvinspletten helt væk. Så tusind tak for det virkelig gode råd!

Sådan gør du:

Hvis du vil bruge hvidvin til at fjerne din rødvinsplet, så læg blusen eller kjolen med pletten på i en balje. Hæld hvidvin over, og lad ligge i 12 timer. Derefter vasker du i vaskemaskinen på 40 grader.

Hvad med de andre tips?

Glycerin: Put glycerin på pletten, og læg den i en plastikpose i 12 timer. Vask derefter i vaskemaskinen på 40 grader. Glycerin fjernede farven, men desværre ikke fedt-pletten.

Opvaskemiddel og citron: Put opvaskemiddel på pletten. Læg den i en plastpose i 12 timer. Dryp citronsaft over og gnid citron på pletten. Vask derefter på 40 grader i vaskemaskinen. Tricket med opvaskemiddel og citron fjernede umiddelbart pletten, men ved kig i skarpt lys, kunne den stadig anes svagt.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto