12 hurtige genveje til skønhed med det, du har i huset

Hvad gør du, når der er krise i makeuptasken, fordi du har haft for travlt til at opgradere den? Du snupper en genvej til skønhed med det, du har i huset. Her er 12 smarte skønhedstricks, som kan redde dig i en ruf.

husmorråd

Kartofler, citroner og kamillete er ting, de fleste har i køkkenet. Men de er ikke kun brugbare, når du står og skal kokkerere eller brygger en kop te. Faktisk er alle tre ting særdeles gode i din skønhedsrutine for de gamle husmorråd virker stadig. Læs med her og nap alle de gode husmor- tricks.

1.

Kur mod poser under øjnene

En urolig nat viser sig hurtigt som hævede øjne, og så skal du en tur i køleskabet. Væd en vatrondel i mælk (helst sødmælk), og hold den på det hævede område et par minutter. Kulden trækker blodkarrene sammen, og fedtet i mælken har en blødgørende effekt. Du kan også prøve at lægge to afkølede teposer med grøn te (tjek, at teen indeholder koffein) under øjnene i cirka fem minutter. Koffeinen i teen hjælper med at trække blodkarrene omkring øjnene sammen, hvilket reducerer hævelserne. Te indeholder også tanniner, der stimulerer blodcirkulationen og efter sigende fjerner mørke rande.

2.

Ram din hudtone

Lyset i butikkerne kan være både for skarpt og for hårdt, og det kan svære svært at vurdere, om den foundation, du prøver, matcher din hudtone. Hvis du er kommet hjem med foundation, der er for mørk, så bland lidt af din fugtighedscreme i, så bliver den en nuance lysere.

3.

Fejlfri bikinilinje

Du skal i svømmehallen i dag med ungerne og barberede derfor bikinilinjen i går. Men lige så snart du vågner, kan du mærke kløen. Og med den følger det røde udslæt. Men ingen panik, du kan godt nå at gøre noget. Dyp nogle poser med kamillete i varmt vand. Tag dem op, og læg dem i fryseren i cirka 10 minutter. Læg dem efterfølgende langs din bikinilinje i nogle minutter for at dæmpe irritationen.

4.

Bekæmp bumser

Bumser dukker op, også selv om vi er blevet ældre. Behandl dem helt naturligt ved at påføre græsk yoghurt på området, og lad det tørre ind, inden du skyller det af. Mælkesyren har en rensende effekt, og probiotika indeholder naturlige bakteriedræbende ingredienser.

Læs også: Sådan får du den bedste start i træningscenteret

5.

Vågn nyvasket

Spray hårrødderne med tørshampoo om aftenen i stedet for om morgenen. Arbejd det lidt let ind i håret, og lad efterfølgende nattens bevægelser gøre resten. Så vågner du med hår, der føles friskt og nyvasket.

6.

Glatte hårnåle

Håret skal sættes til aftenen ude med veninderne, men af erfaring ved du, at hårnålene begynder at glide ud, når I rammer desserten. Derfor skal du forberede hårnålene. Læg dem på et stykke køkkenrulle, og spray dem med hårlak, inden du sætter dem i håret. Så sidder de bedre fast.

7.

Kartofler til fødderne

Du skal snart vise fusserne frem i sommerens sandaler, men lige nu er de tørre efter en vinter gemt væk i støvler. Når du alligevel skal skrælle kartofler til aftensmaden, så læg et par af dem til side. Du kan nemlig eksfoliere fødderne med rå kartofler. Skær kartoflen midt over, og drys den med salt. Blød fødderne op i et fodbad, og skrub efterfølgende hælene med kartoflen. Så er du sandalklar.

8.

Duft godt længere

Påfør lidt vaseline på de punkter, hvor du plejer at spraye parfume. Det får faktisk duften til at holde længere, end hvis du bare sprayer direkte på huden.

9.

Red selvbruneren

Det kan være tricky at bruge selvbruner uden at få striber eller ujævn farve. Hvis uheldet er ude, og du er blevet lidt gulerodsfarvet, så bland vand, bagepulver og lidt citron sammen, og massér det ind i huden med en vaskeklud. Tag efterfølgende et brusebad. Den orange tone er nu lysnet betragteligt.

10.

Barbering uden skum

Du kan snart flette hårene på dine ben, men er løbet tør for barberskum. Prøv med en klat af din hårbalsam i stedet. Den indeholder masser af plejende ingredienser og giver en tæt barbering uden at irritere huden.

11.

Farvel vabler

Plejer du at få vabler af dine sko? Så skal du have fat i din roll-on-deodorant. Rul din deodorant på de steder, hvor du plejer at få vabler. Deodoranten gør, at fødderne ikke bliver lige så fugtige som normalt, og gnidninger mod skoen bliver mindre.

12.

Styr på neglelakken

Neglelak kan hurtigt stikke af og lægge sig på huden ved siden af neglen. Prøv at påføre lidt vaseline omkring dine negle, når du lægger neglelak. Det gør det nemmere at fjerne det, der er kommet udenfor.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto