5 simple husmoderråd til en travl hverdag

Snavs og skimmel i hjemmet er som små ninjaer, der bliver ved med at komme igen. Bliv klogere på, hvordan du nemt slipper af med baktusserne.

Rodalon skimmel til opvask

Fastbrændte madrester, alverdens uønskede belægninger, skimmel og snavs sniger sig ind i din hverdag, om du vil det eller ej. Heldigvis har husmødre gennem tiden lavet det hårde benarbejde og fundet de mest effektive metoder til at komme skidtet til livs. Vi har samlet de bedste til dig her.

1.

Brun termokande?

Nede i bunden af din termokande sætter der sig hurtigt en brun belægning, som umiddelbart kan være svær at komme til livs, fordi du skal være yderst forsigtig med at børste på glasset indvendigt.

Til gengæld klarer bagepulver snildt problematikken. Drys et par spiseskefulde ned i kanden, og tilføj kogende vand. Brug samme trick, hvis din tesi er blevet helt brun. Her laver du bare blandingen i en skål eller kop.

2.

Rust i opvaskemaskinen?

Køkkenredskaber af jern som for eksempel hvidløgspressere, osteklinger, æggedelere og sigter er ofte skyld i, at opvaskemaskiner bliver ramt af flyverust, som giver dit bestik grimme brune prikker. Heldigvis er det i de fleste tilfælde let at komme af med.

Lav to bolde af sølvpapir, læg dem i bestikkurven og undgå så vidt muligt fremover at vaske rustsynderen i maskinen.

3.

Beskidt badeværelse?

Åh, vi kender alle, at badeværelset med tiden kan blive småklamt med kalkbelægninger og sæberester. Tidligere oldfrue fra Marienborg og Gråsten Slot tipper om, at 2 dele citronopvaskemiddel plus 1 del eddike kan hjælpe dig på vej. Smør alle overflader i badet ind i blandingen, og lad det virke i 30 minutter. Skyl derefter grundigt med vand.

Men! Er der kommet bare det mindste skimmel i dit badeværelse, er du nødt til at tage lidt skrappere midler i brug, end hvad du lige kan finde i skabet.

Et rigtig godt husmodertip er derfor, at du altid har Rodalon Skimmel-spray derhjemme, så du kan bekæmpe skimmel og sporer og alt, der hører til den problematik. Den unikke kemiske sammensætning er nemlig specielt udviklet til at fjerne skimmel effektivt.

Lad Rodalon Skimmel sidde i et kvarters tid på det område, der skal gøres rent, gnub lidt med en skuresvamp, og skyl så til sidst af med vand.

4.

Småklam ovn?

Efter at have spillet en hovedrolle i mange skønne måltider trænger din ovn til en grundig rengøring. Det er dog slet ikke så besværligt, som det måske lyder.

Smør ovnens sider, bund og plader ind i fast brun sæbe, tænd ovnen på 100 grader, og sluk så, når sæben begynder at boble. Skyl pladerne, og tør ovnen grundigt af med en våd klud. Slut eventuelt af med at give bageristen en tur i opvaskemaskinen.

5.

Lugter vaskemaskinen?

En vaskemaskine kommer hurtigt til at lugte og blive fuld af kalk, hvis den ikke får den rette omsorg. Tre gode er, at du skal køre mindst en kogevask om ugen, huske at afkalke maskinen med citronsyre for hver 40. vask – og altid huske at lade lågen stå åben, når du ikke bruger maskinen.

Når maskinen så er blevet fin og kalkfri, så giv gerne ungernes Lego-klodser en tur i den. Put klodserne i et dynebetræk med lynlås, og vask med lav varme og centrifugering – og tadaaa, skinnende rene klodser.

 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto