Snyd genvej: 5 nemme desserter

Med en travl hverdag, kan det ofte virke uoverskueligt at lave gourmet-dessert til gæsterne. Derfor guider vi dig til fem nemme desserter, du kan lave i en håndvending.

5 nemme desserter chokoladeurtepotter

De fleste kan nok nikkende genkendende til, hvor hurtig den travle hverdag får sneget sig ind, som kan besværliggøre ønsket om at imponere (uventede) gæster med sine gastronomiske færdigheder og formidable desserter. Men der er bare ikke altid tid til at bruge flere timer i køkkenet, hvorfor det måske kan være en idé at hjælpe dig selv og snyde lidt med de søde sager.

Her får du inspiration til desserter, der hurtigt kan laves med meget få ingredienser. Velbekomme!

5 nemme desserter drysset med lidt snyd

1.

Chokoladeurtepotter

Til: 4 personer 

Det skal du bruge:

  • 1 brev chokolademousse, til 4 portioner
  • 2½ dl mælk
  • 6 Oreo-chokoladekiks
  • 4 myntekviste

Sådan gør du: 

Tilbered chokolademoussen med mælk efter anvisning på pakken. Fordel den i glas eller kogte ubrugte urtepotter og sæt dem på køl. Del kiksene og fjern cremen med en kniv. Kom kiksene i en minihakker og blend til ’jord’.

Tag chokolademoussen ud af køleskabet ca. 15 minutter inden servering. Drys med hjemmelavet “jord” og sæt en myntekvist i hvert glas, så det ligner en urtepotte med en spire.

Tip! Du kan lave din chokolademousse fra bunden – eller snyde lidt med mousse-blanding på brev.
2.

Chokosandwich

Antal: 4 stk. 

Det skal du bruge: 

  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 10 stykker pålægschokolade
  • 36 friske hindbær

Sådan gør du: 

Pisk fløden til skum og smag til med vaniljesukker og hindbærmarmelade. Smør lidt hindbærskum på 4 chokoladeplader og sæt 8 bær på hver.

Top med lidt skum og læg en chokoladeplade oven på bærrene. Pynt med hindbærskum, hindbær og knækkede chokoladeplader.

Tip! Brug gerne lidt tykke stykker af mørkt chokoladepålæg uden logo eller prægning.
3.

Hindbærcigarer

Antal: 20 stk. 

Det skal du bruge: 

  • 75 g mørk chokolade
  • 20 vaffelrør med chokolade
  • 10 g frysetørret hindbær

Sådan gør du: 

Hak chokoladen fint og smelt den eventuelt over et vandbad. Pensl halvdelen af vaffelrørene med chokolade og drys med frysetørret hindbær.

Lad hindbærcigarerne tørre på bagepapir og server.

Tip! Du kan lave dine egne variationer med chokoladedrys, konfettidrys eller hakkede nødder. Du kan få chokolade-vaffelrør i de fleste supermarkeder.
4.

Jordbærkage

Til: 4 personer

Det skal du bruge: 

  • ½ brev kagecreme, 42 g
  • 2 ½ dl sødmælk
  • 1 mazarinkage
  • 1 bakke jordbær

Sådan gør du: 

Tilbered kagecremen med mælk efter anvisning på pakken. Rens jordbærrene og skær dem i kvarte.

Smør mazarinkagen med kagecreme og pynt med jordbær. Drys evt. med vanilje fra kværn eller hakket chokolade.

Tip! Du kan også bruge flødeskum eller lave din egen vaniljecreme.
5.

Vesterhavsfigner

Til: 4 personer

Det skal du bruge: 

  • 200 g Vesterhavsost
  • 400 g brændte figner i karamelsauce
  • 125 g brombær/blåbær
  • 25 g hasselnøddeflager

Sådan gør du: 

Skræl lange strimler af osten med en gulerodsskræller. Anret fignerne på fire tallerkener og pynt med ostestrimler, bær og nøddeflager.

Dryp med karamelsaucen fra fignerne og nyd dem som dessert eller ost.

Tip! Brændte figner i karamelsauce fås i en pakke eller på dåse i de fleste større supermarkeder.
Mere om snyderi i køkkenet

Det behøver hverken være besværligt eller tidskrævende at stå i et køkken og forberede mad, og med “Hey! Det er snyd” af Julie Hey, får du netop en masse genveje til, hvordan du kan snyde hist og her i køkkenet. På den måde, får du mere tid til det der virkelig gælder, nemlig at nyde samværet med ens gæster. Bogen indeholder opskrifter, der giver inspiration til forretter, hovedretter og desserter, der kan laves med minimal anstrengelse og ingredienser. Læs meget mere om forfatteren her. 

Hey! Det er snyd. Opskrifter til forret, hovedret og desserter

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto