6 greb, der sætter nyt og budgetvenligt præg på din bolig

Et gammelt skab eller en kedelig standardkommode kan med nye greb pludselig få et helt andet og mere moderne udtryk. Gå på jagt efter personlige og unikke greb - ofte kan du finde dem til en fair pris.

nye greb
1.

Romantik med stof

Når du mikser metal og stof, opstår der en skøn kontrast mellem det rå og det romantiske.

Sådan gør du:

De oprindelige håndtag er skruet af et gammelt arkivskab, og i stedet er der lavet greb af prikket stof i en grøn nuance, der passer tone i tone med skabets farve.

Tip! Find et gammelt arkivskab på for eksempel Den Blå Avis. Giv det en gang metalmaling, og det ser ud som nyt.

Riv stoffet i cirka 4 cm brede baner, træk det gennem hullerne fra de gamle greb, og bind det med en almindelig knude foran. Længden på stofstrimlerne afhænger af afstanden mellem hullerne i skuffen.

2.

Perler på rad

Lav et anderledes håndtag, som kan ændre udtryk, alt efter hvilke perler du vælger at bruge.

Sådan gør du:

Perler på snor er en fin og dekorativ måde at friske kommoden op på. Her er valgt samme farve og størrelse perler til alle grebene. Ønsker du et mere sjovt og iøjnefaldende udtryk, kan du vælge forskellige farvede perler.

Tip! Perlegrebene er nemme at lave, så du kan sagtens få børnene til at hjælpe.

Prøv også med forskellige størrelser på perlerne eller forskellige farver til hver skuffe. Du laver grebene ved at trække perlerne på en stærk snor, som du fører igennem hullerne på skuffen. På bagsiden binder du en knude.

3.

Rå tassels

Det er ikke altid, det er nødvendigt med helt nye knopper for at friske skænken op. Prøv at lave et par smukke tassels i rå læder, som kan pynte mange steder i din bolig.

Læs også: Sådan forvandler du entréen til et rum, du har lyst til at vise frem

Sådan gør du:

Tynd lædersnor vikles rundt om et stykke pap i den længde, kvasten skal være. Fortsæt, til du synes, kvasten har den volumen, der passer til formålet. Saml snorene så godt som muligt, og hold dem sammen, mens du klipper lædersnorene op i den ene ende.

Tip! Vælg læderet i en kontrastfarve til det møbel, de skal hænge på.
Det giver størst effekt.

Bind et silkebånd stramt omkring. Til sidst sætter du en snor igennem foroven, binder en knude og hænger kvasten op. Lædersnor er fra Panduro Hobby.

4.

Leg med bogstaver

Vælg dine egne bogstavknopper – det er nemt og billigt. Brug for eksempel forbogstaverne i familiens navne eller et bogstav, der indikerer, hvilket indhold der er i skuffen.

Tip! Du kan også bruge idéen med bogstaver til knager til familiens overtøj eller til håndklæder i badeværelset.

Sådan gør du:

De sorte knopper er fra Ikea. Brug stencil fra en hobbyforretning, og tegn bogstaverne op med en blyant. Mal derefter bogstavet ud med en tynd pensel i den ønskede farve.

5.

Et greb fra naturen

Find en smuk sten på stranden, og brug den som greb på et skab eller som knage. Det giver et råt udtryk og kan samtidig være et minde fra en god strandtur eller ferie.

Læs også: Sådan forvandler du dine gamle, slidte sager

Sådan gør du:

Her er brugt en sten i sort-hvid, som skaber kontrast til det grønmalede skab.

Tip! Vil du lave en knage, skal du bruge en skrue i stedet for en møtrik.

Stenen er limet fast med kraftig lim i enden af en møtrik. Put møtrikken gennem lågen, og stram den på bagsiden med en bolt.

6.

Gå kork-amok

Små æsker er gode til alt muligt, og du kan give dem hver især personlighed med unikke greb.

Sådan gør du:

Dyrk kontrasterne, og sæt store håndtag på små æsker. Her har vi brugt en korkprop som greb. Find en sort skrue (ikke for tyk), og skru den forsigtigt igennem proppen. Det er vigtigt at skrue lige, så skruen ikke kommer ud igennem siden på proppen.

Tip! Du behøver ikke investere i dyre æsker. Gem gamle skotøjsæsker, kasser fra elektronik og så videre, mal dem i smukke farver, og montér et flot greb.

Skruen skal have en længde, så der er lidt skrue, der stikker ud i bunden af korkproppen, som du skruer i æskens låg. Hvis skruen går igennem låget, kan du sætte et lille stykke prop på skruespidsen, så den ikke er spids.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto