5 super nemme adventskranse, du kan lave i en fart

Igen i år kommer det bag på dig, at det pludselig er første søndag i advent. LIME kommer dig til undsætning med fem utrolig nemme adventskranse, du kan lave på ingen tid.

Adventskrans

Søndag morgen slår du øjnene op, og med det samme rammer paniksveden – det er første søndag i advent, og du har igen i år glemt at sørge for en adventskrans. Dine unger har til gengæld ikke glemt, at I sidste år først fik noget, der lignede en adventskrans på sofabordet tredje søndag i advent. Derfor har du svoret, at i år vil du kreere en flot og gennemført adventskrans til tiden, så I kan tælle ned til juleaften.

Brug hvad du har

Du kan selvfølgelig fræse ned til nærmeste blomsterhandler og give 400 kroner for en minimalistisk krans med lidt pyntegrønt og nogle lys, som er meget moderne og meget dyr. Men du kan også sagtens nå at lave adventskransen helt selv og faktisk få det til at ligne, at du har brugt masser timer og penge på at være kreativ, uden du har det.

Mange kranse kan du nemlig lave med materialer, du har liggende i skabe, skuffer, kassen med julepynt og i haven, og resten kræver kun en tur i din lokale dagligvarebutik. Her får du fem bud på flotte adventskranse, som både er super nemme og lynhurtige at lave.

1.

Adventskrans på ét minut

Ét minut – længere tid tager det virkelig ikke at smække denne adventskrans sammen, når du har materialerne klar. Har du kun kugler eller kogler, så bruger du bare dem. Fordelen, ved kun at putte julekugler på fadet, er, at du så ikke behøver være bekymret for, at gløder fra lysene pludselig sætter fut i det tørre gran.

Du skal bruge:
Et fad
Fire bloklys
Julekugler
Grankogler fra haven

Sådan gør du:
Sæt de fire lys på et fad. Fyld resten af fadet med julekugler/kogler. Adventskrans done.

2.

Sukkersød og langtidsholdbar adventskrans

Sliktrangen vokser i takt med, at vi nærmer os juleaften, så hvorfor ikke gøre adventskransen ekstra sød og lækker? Den tager lidt længere tid at lave, men dine unger vil uden tvivl gerne hjælpe, hvis de som belønning må smovse lidt af konfekten undervejs. Som bonus kan du se frem til, at du ikke behøver stresse over adventskransen de kommende år – denne kan nemlig holde flere år i træk, hvis du give den en god omgang spray med klar lak.

Du skal bruge:
Fire bloklys med spyd i bunden (kan købes i de fleste dagligvarebutikker)
En krans – for eksempel af halm
Lakridskonfekt
Limpistol og lim
Klar spraylak

Sådan gør du:
Lim lakridskonfekt på kransen, og lad det tørre. Spray kransen med klar lak. Spid lysene fast på kransen.

3.

Adventskrans med syltetøjsglas

Fyrfadslys, tomme glas, et fad og papir – de fleste af tingene har du i hjemmet, og du sparer derfor både tid og penge på at lave denne adventskrans. Find også i julekassen frem, vælg lidt kugler eller andet julepynt, og gå så en tur i haven og saml lidt mos, grene, og hvad din grønne plet ellers byder på, som kan pynte på fadet.

Årets adventskrans på Kajen🎄 #linkinprofile #nordicchristmas #diy #grenechristmas @sostrenegrene

A post shared by Christine Svingkær Egholm (@acieagurk) on

Du skal bruge:
Et fad
Syltetøjsglas, drikkeglas eller andre tomme glas
Lidt gran eller andet grønt fra haven
Fyrfadslys
Et par julekugler
Fire lapper papir
Snor

Sådan gør du:
Put fyrfadslys i glassene, og stil dem på fadet. Skriv tallet 1 på én lap papir, 2 på en anden lap papir – fortsæt op til 4. Lav hul i papiret, før snor igennem, og bind snor og papir om hver sit glas. Fordel gran eller grønt på fadet og kugler ovenpå. Voilá, så er du klar til advent.

4.

Klassisk og nem adventskrans

Du har egentlig for travlt til at lave din egen adventskrans, men vil stadig gerne lave en lidt klassisk en af slagsens med gran og lys. Så er denne den helt rigtige. Kransen af gran køber du i din nærmeste dagligvarebutik sammen med lys, lidt bånd og måske lidt pynt, og så er du faktisk klar til at gå i adventskransværkstedet.

Det skal du bruge:
Grankrans (kan købes i de fleste dagligvarebutikker)
Fire bloklys med spyd i bunden (kan købes i de fleste dagligvarebutikker)
Rødt bånd
Evt. lidt pynt
Et fad eller tallerken

Sådan gør du:
Sæt grankransen på et fad eller tallerken. Spid de fire lys ned i kransen, så de står stabilt. Bind bånd om lysene, og pynt evt. kransen med kogler eller andet julepynt.

5.

Kitschet og glitrende adventskrans

I den store kasse med julepynt finder du næsten alt det, du skal bruge til denne krans. Du kan gøre den præcis så kitschet og farvestrålende, som du har lyst til, og dine børn vil garanteret gerne hjælpe med at finde de helt rigtige julefigurer og –kugler til den.

SÅ!! Lige nu foreligger der en DIY på en særdeles kitschet (men meget nem) #adventskrans på DBAguiden (link i profil) 💕 @dbadk

A post shared by ♻️👗✨💖LOUISE ••• RETROGULD💖✨👗♻️ (@frktrillingsgaard) on

Det skal du bruge:
En halmkrans
Lametta guirlande
Ståltråd
Sjove julekugler og julefigurer
Fire bloklys
Fire holdere til bloklys

Sådan gør du:
Start med at fæstne guirlanden på halmkransen, eksempelvis med ståltråd. Sæt bloklysholdere fast på lysene. Sæt lysene fast på kransen, så de står stabilt. Pynt kransen med julefigurer og julekugler.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto