5 opskrifter med æble til den søde tand

Fra kandiserede æbler til æblesmør. Vi har fundet de sødeste (og sjoveste) måder du kan bruge dine æbler på, så de bliver spist op og gør alle glade.

Æbler er utrolig lækre og kan jo bruges både i det søde, salte og sure køkken. Hele efteråret frem til jul er æblerne ekstra lækre (og danske), så der er ingen grund til ikke af svælge i de skønne frugter. Vi har fundet vores yndlingsopskrifter, som er sjove og anderledes og som glæder den søde tand og hele familien.

Æblechips

æblechips

Æblechips er en sjov måde at gemme sæsonens æbler på. Det er også sjov og ”sund” slik til Disney sjov. Men du kan også bruge æblechips, som lækkert tilbehør til frikadeller, flæskesteg eller kylling. Her har vi krydret med mynte, men du kan også bruge kanel og sukker, hvis det skal være ekstra sødt.

Se opskriften her

Æblesmør

Æblesmør ligner lidt æblemos, men er langtidskogte æbler, som bliver til en lækker spread, du kan gemme og bruge hele vinteren. Et lækkert alternativ til figenpålæg, under osten, eller bare på morgenmadsbordet på et rundstykke.
Se opskriften her

Kandiserede æbler med macarons

Kandiserede æbler smager af gammeldags jul, familiehygge og ture i Tivoli. De er ikke så svære at lave, som man måske skulle tro, og det er faktisk ret sjovt for hele familien at give sig i kast med.
Se opskriften på netto.dk her

Bagte æbler med kanel og nøddecrunch

Verdens lækreste og nemmeste opskrift med æbler. Perfekt hvis du har et par æbler i frugtskålen, som ingen gider at spise. Halvér æblerne, smid dem i ovnen og vupti, så er du ved at være der
Se opskriften på netto. dk

Æblekage med sprød crumble

æblekage

En lækker variation over gammeldagsæblekage, hvor crumble er lavet af en 5-kornsblanding og nødder ristet på panden i smør og honning. Du kan også bruge müsli – det smager stadig lækkert

Se opskriften her

Sådan opbevarer du dine æbler

Er du den heldige ejer af et æbletræ, eller har du bare fået købt for mange æbler (vi kender godt den følelse), så kan du med fordel opbevare dem rigtigt. Læg kun så mange æbler i frugtskålen, som der bliver spist på et par dage, så undgår du rynkede kedelige æbler, som ingen vil spise. Tænk på, at æbler producerer meget ætylen, en gasart der speeder op for modningsprocessen. Undgå derfor at lægge dem sammen med agurker eller pærer, for så bliver de nemlig hurtigt bløde og overmodne

Opbevar dine æbler koldt

Æbler har godt af at blive opbevaret koldt og let fugtigt. Du kan opbevare dem i køleskabet i en åben pose eller udenfor i træ- eller flamingokasser. Æbler må kun ligge i ét lag og der skal være god luftcirkulation, så holder de længe. Husk at fjerne rådne æbler, så de ikke smitter de andre.

Frys dine æbler

Æbler bliver melede og vandede, når du fryser dem ned, så derfor skal de altid tilberedes først. Den klassiske løsning er at koge dem til mos og fryse mosen ned. Du kan både fryse sødet og usødet æblemos ned. Brug mosen i kager eller i din smoothie

Juice dem

Har du mange æbler, så juice dem i en juicer. Der er intet så godt som frisk æblejuice. Måske tilsat lidt ingefær og gulerod, mums.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto