Ærtesuppe med parmaskinke

Hvis du kan nikke genkendende til sultne børn, ulvetime og pres for at få aftensmaden på bordet, så er din redning 'Mad med med én hånd'.

Nogle gange må det gerne være sundt, selvom det skal gå stærkt, og i den kategori er ærtesuppen en god hverdags-klassiker.  Du kan lave den på friske ærter om sommeren eller som her på de dybfrosne i vinterperiode. Og så er chancen for, at dine børn kan lide suppen, ret stor, fordi den smager lidt sødt. Og husk så, gå aldrig ned på topping på din ærtesuppe. På opskriften her foreslår vi, at du topper med sprød skinke, men du kan også smide en håndfuld hakkede, saltede mandler på.

God appetit!

Sådan gør du:

Steg skinken gylden og sprød i ovnen ved 200 grader på en bageplade med bagepapir. Det tager cirka syv minutter. Læg derefter skinken på fedtsugende papir.

Kog ærterne i fem minutter i boullionen sammen med rapsolie og et nip salt. Blend hele molevitten med olivenolie og smag til med salt og peber.

Ingredienser

  • 8 skiver lufttørret skinke
  • 600 g fine ærter, dybfrost
  • 1,5 L grøntsagsboullion
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rapsolie
  • Salt og peber
  • Rustikt lyst brød

Mad til 4 personer

Tid: 15 minutter

Mad med én hånd

Hvis du kan nikke genkendende til sultne børn, ulvetime og pres for at få aftensmaden på bordet, så er din redning ‘Mad med med én hånd.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto