6 sjove aktiviteter i julen

Skal der ske lidt andet end at sidde ved bordet og køre mad ind, så snup disse gode tips til, hvordan du og familien får en sjov og aktiv juleferie sammen.

aktiviteter i julen - lidt sundere

Mad i rigelige mængder og julefilm på tv’et skal der være plads til i julen, men trænger du og familien til at komme op af sofaen og få rørt kadaveret men har svært ved at hitte på sjove aktiviteter, så læs med her, og hent lidt inspiration til at have det sjovt sammen i ferien.

Frisk luft og motion

Sæt julefilmene på pause, og tag familien med ud på et orienteringsløb. Alle kan være med, og motionen bliver hurtigt til en leg. Der er mange forskellige måder at lave et orienteringsløb på, men den letteste måde er at nappe én af de allerede markerede ruter med poster. Klik ind på findveji.dk og find en rute i nærheden af dig. Det kan både være i en skov, i byen eller i en park.

Quizzer med et personligt tvist

I juledagene er der rigeligt med tid til at spille og quizze, og hvorfor ikke lave jeres egen? Uanset om du hygger derhjemme med familien, eller om du er til julefrokost med vennerne, så er en personlig quiz noget, som kan få gang i lattermusklerne. Tag udgangspunkt i den gruppe, du er samlet i, og lav så nogle spørgsmål, som omhandler dem.

Personlig quiz

Det kunne eksempelvis være “Hvem blev gift i 1977?”, hvis du er sammen med vennerne, eller “Hvad sagde Peter, da han som seksårig fik en hundehvalp?”, hvis du hygger med familien. Jo mere personlig og jo sjovere episoder, du kan komme ind på, jo mere morsomt bliver det. Hvis du lægger hovedet lidt i blød, kan du sikkert finde mange sjove historier og anekdoter. Quizzen kan eksempelvis udformes som “tip en 13’er”.

Pladen fuld

Du behøver ikke at sidde i bankohallen for at have det sjovt med at få pladen fuld og råbe “Banko!” På internettet kan du flere steder printe spilleplader ud, og så er det eneste, du mangler, en pose med tal og nogle brikker til at lægge på pladen. Der kan være små gaver at vinde, men hvis du ikke har forberedt at spille banko, kan du også lave små gavekort, eksempelvis “Du har vundet din livret” eller “En tur i biffen”. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt, for det vigtigste er bare, at I hygger jer med at fylde spillepladerne.

Hvem kender sangen?

En supersjov leg er at udfordre hinanden på musikviden. Alt, du skal bruge, er en computer, og så er det ellers bare om at gå i gang med at finde gode klassikere. Du kan finde sangene på en online streamingtjeneste som eksempelvis Spotify. Spil starten af sangen, indtil nogen har gættet, hvilken sang det er. Du kan også vælge at slå teksten op eller sidde med en sangbog og så læse en linje op fra sangen. Det kan være lidt svært, når man ikke hører teksten sammen med melodien, men det er det, der gør det supersjovt.

Hiv brætspillene frem fra gemmerne

Klassikere, der stadig kan fremkalde latter hos både børn og voksne, er selvfølgelig alle de gamle bræt- og kortspil. Sluk fjernsynet, og find Ludo, Trivial Pursuit, Bezzerwizzer, Tegn & Gæt og spillekortene frem, og brug så hele eftermiddagen på at spille. I bliver måske helt overrasket over, hvor skægt det er, selv om der ikke er elektronik indblandet.

Røde kinder og vind i håret

Gør det til en vane at gå en tur sammen efter de store måltider i juletiden. Hvis hele familien er indstillet på det, så kommer man nemmere af sted, og selv om det er koldt eller sner, bliver det rigtig hyggeligt, når alle er med. Ud over at I kommer lidt væk fra spisebordet, så hjælper en rask gåtur også på at forbrænde julemaden og holde blodsukkeret stabilt, og julen bliver derfor lidt sundere.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto