Andebryst med grønkålssalat

And er en overset spise, og ikke kun god sammen med juletræ og gaver. Spis retten her på en hverdag, når det skal være lidt lækkert, men I kun har 30 minutter i køkkenet.

Er du ved at gå lidt kold i kylling, så skift den ud med et andet velsmagende fjerkræ. And kræver ikke længere forberedelsestid og smager godt med en god salat. Glider grønkålen ikke så godt ned hos de mindre i familien, så overvej at smide en omgang kartoffelbåde i ovnen.

Sådan gør du:

Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en skarp kniv uden at skære ned i kødet.

Læg skindsiden nedad på en kold, tør pande, skru kraftigt op for varmen, og steg i cirka tre minutter, til fedtet er ved at smelte.

Brun den anden side af brystet i cirka et minut.

Steg andebrystet videre i ovnen i 10 til 12 minutter. Fem til seks minutter mere, hvis du vil have det gennemstegt.

Tag brystet ud af ovnen, drys med salt, og lad hvile i syv til 10 minutter inden udskæring.

Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, vend den i salaten. Lad trække i fem minutter

Se også Lynpizza med parmaskinke

Ingredienser

  • 4 andebryster
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Et godt brød

4 personer

Tilberedningstid 25 minutter

Mad med én hånd

Hvis du kan nikke genkendende til sultne børn, ulvetime og pres for at få aftensmaden på bordet, så er din redning lige her. Mad du kan lave med én hånd.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto