“Mit tagtelt er både det bedste og det værste køb”

Anders W. Berthelsen er en folkekær skuespiller, som har en forkærlighed for træstammer, går op i økologi og stresser af ved at bruge lang tid på at lave mad.

Anders W. Berthelsen

Hvad ryger altid ned i din indkøbskurv?

Hvor kedeligt det end lyder, så spiser vi rigtig mange rugkiks hjemme hos os, og derfor ryger der altid en pakke af dem ned i kurven. De er nemme at spise som en lille happer, og hvis man skal gøre det lidt fancy, smider man lige en skive ost på. Når jeg tænker over det, ryger der på magisk vis faktisk også en eller anden form for is ned i indkøbskurven. Jeg putter det aldrig selv derned, men når min datter og hustru er med ude at handle, sniger der sig altid lidt is op på båndet.

Lægger du vægt på noget bestemt, når du handler?

Jeg går meget op i økologi og får hver uge leveret “madkasser” fra Aarstiderne. Det er nemt i en hverdag, hvor det hele skal gå hurtigt, og så er vi sikret gode, økologiske råvarer. I weekenden kan vi så bruge tid på selv at lave mad, og jeg kunne godt tænke mig en sous vide, hvor man vakuumpakker maden og tilbereder det over lang tid. Jeg elsker at lave mad, der tager lang tid at tilberede. Der noget afstressende over det.

Er der noget, du er flov over at lægge på båndet?

Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg ofte køber en træstamme med hjem fra Lagkagehuset. Der, hvor vi køber ind, ligger der en Lagkagehuset i forlængelse af butikken, og så kan jeg da godt finde på at smutte ind for at købe en lille træstamme.

Hvad er dit absolutte bedste køb?

Vores dejlige border collie, Blackie, er bestemt mit og familiens bedste køb. Vi købte hende for halvandet år siden, og det føles helt forkert at tænke på, at hun ikke har været en del af familien altid. Hun giver så meget kærlighed og glæde til os alle, og at anskaffe hende var som at tage et par rigtig gode bukser på – de passer perfekt, ligesom Blackie gør ind i vores familie.

Læs også: “En gang imellem har jeg brug for Coco Pops”

Hvad er dit største fejlkøb?

Det er lidt en sjov historie, for sammen med min gode ven og kollega, Nicolaj Kopernikus, købte jeg et tagtelt. Et tagtelt er et telt, du sætter oven på bilens tag, ligesom en tagboks, og så sætter du en ledning fra teltet ind i cigarettænderne, trykker på en knap, og vupti, så er der et telt oven på bilen. Nikolaj og jeg syntes, det var den fedeste idé, men vi fik aldrig rigtig brugt teltet. Okay, jeg havde min datter med et par gange, men vores bedre halvdele ville hvert fald ikke op i det. Så vi solgte det. Selv om det nok var et fejlkøb, har vi savnet det telt, lige siden vi solgte det, så man kan nok sige, at det køb havde hele pakken. Det var både det bedste køb, et fejlkøb og et fejlsalg.

Kort om Anders

Anders W. Berthelsen fik i 1997 sit gennembrud i tv-serien ‘Taxa’. Siden da har han lavet et hav af film. De seneste år har han, sammen med Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus, lavet ‘Klassefesten’-filmene, og den 30. august er de tre herrer ude med et liveshow, ‘Ingen panik’, som de turnerer rundt med i hele landet.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto