Komiker Ane Høgsberg: Jeg “craver” chokolade med appelsin

Hun er fan af sund mad og pitabrød med tun. Men når Ane Høgsberg venter ved kassen og får øje på chokoladen med appelsinstykker, så må hun have den med hjem.

Ane Høgsberg - Lime - Mit Forbrug

Er der noget bedre end at kravle under dynen med en Disneyfilm og varm kakao? Ikke hvis du spørger komiker Ane Høgsberg, som også er ret glad for dåsefisk, chokolade med appelsin og ikke mindst hvide sneakers.

Hvad er din livret?

Der er mange retter, jeg er vild med. Men min absolutte livret må være min mosters hjemmelavede boller i karry, som nok er verdens bedste. Ellers elsker jeg noget så kedeligt som kylling. Det er lækkert og kræver ikke den helt store tilberedning. Jeg er stor tilhænger af nem og lækker mad, fordi jeg har en travl hverdag.

Kort om Ane Høgsberg
  • 29 år og komiker.
  • Modtog i 2016 Talentprisen ved Zulu Comedy Galla
  • Netop nu aktuel med sit one-woman-show ‘Dårlig feminist’.
  • Og måske du har set hende svinge hofterne på scenen i dette års ‘Vild med dans’.

Hvad spiser I oftest hjemme?

Min kæreste og jeg spiser tit pitabrød. Det er en fantastisk og nem tøm-køleskabet-ret, hvor alt kan bruges. Vi er lidt af en svingdørsfamilie herhjemme, så madlavningen skal helst gå stærkt, og så er pitabrød genialt. Personligt elsker jeg at putte tun, hummus og en masse grøntsager i mit pitabrød. Det smager dejligt, og så er det sundt!

Hvad finder altid vej ned i din indkøbskurv?

Dåsetun og dåsemakrel – ja, jeg er vild med dåsefisk! For mig er det ikke noget bedre end en rugbrødsmad med dåsemakrel, mayonnaise, rødløg og lidt salt og peber – og det skal være ægte mayonnaise. Jeg har forsøgt mig med creme fraiche og light-mayonnaise, men det er bare ikke det samme.  Leverpostej er også en klassiker, som både jeg, min kæreste og vores hund elsker. Det er en spise, som jeg vokset op med, og som jeg ikke kan undvære.

Hvad er din største craving?

Det er næsten umuligt for mig at gå forbi en plade mørk chokolade med appelsinstykker. Men hey, det er vel også en okay craving at have, for mørk chokolade er jo noget sundere end mælkechokolade!

Hvad gør du dig af overvejelser, når du køber ind?

Da jeg var med i ‘Vild med dans’, begyndte jeg at gå mere op i sundhed. I den periode rørte jeg hverken chokolade, kage eller chips. Det var ikke helt nemt, og jeg måtte da græde nogle få tåre over de lækre kager, jeg ikke måtte spise. Men hold da op, hvor gør sund kost en stor forskel for mig, jeg har bare mere energi og har en bedre følelse inden i.

Hvad kan du godt lide at bruge penge på?

Jeg kan slet ikke styre mig selv, når jeg ser gode, gamle Disney-klassikere stå på hylden i butikkerne. For er der noget hyggeligere end at begrave sig under dynen med en kop varm kakao og se ‘Aristocats’ eller ‘Kejserens nye flip’? Når jeg ser de film, føler jeg, at jeg bliver barn igen for en stund, og så bringer de så mange gode minder frem fra min barndom.

Har du lavet et fejlkøb for nylig?

Kender du det, når man står og prøver sko, og hende sælgeren er så entusiastisk, at man nærmest ikke tør at gå tomhændet derfra? Det oplevede jeg forleden. Jeg prøvede et par hvide sneakers, som lignede de tre par hvide sneakers, der står hjemme på min skohylde, på en prik. Nu står der så bare fire fuldstændig identiske par og håner mig.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto