3 ferietips til en bæredygtig sommerferie i Danmark

Ønsker du i klimaets ånd at holde sommerferie herhjemme, så tjek disse tre feriedestinationer i Danmark, der gør noget ekstra for miljøet.

Bæredygtig sommerferie i Danmark

Sommeren er langt om længe over os, og det betyder for mange, kortere og længere flyrejser til varmere destinationer. Det er desværre bare ikke særlig klimavenligt. Men hvis du gerne vil have en bæredygtig sommerferie, kan det være en idé at holde sommer i Danmark.

Bæredygtig sommerferie: 3 feriedestinationer

Vi guider til sjove og hyggelige aktiviteter på tre forskellige ø’er. Læs med!

1.

Møn: Gå Camønoen – 250.000 skridt for hele familien

Møn er udnævnt som Danmarks første biosfæreområde af Unesco. Det et bevis på, at øen både kan tjene penge på naturen og passe godt på den med bæredygtige løsninger. Gå på opdagelse i den unikke natur, og smag på alle de lokalt fremstillede og bæredygtige produkter.

Møn er også kendt for Camønoen, som er en 175 kilometer lang vandretur i livets hastighed på Møn, Nyord og Bogø. Undervejs går I på stier i urskoven, langs strandens brusende bølger, på flade marker og
under Danmarks smukkeste stjernehimmel. Der er placeret ni Camøno-pauser undervejs, hvor I kan proviantere og overnatte, inden turen går videre. Læs meget mere om Camønoen her.

2.

København: Udforsk hovedstaden på elcykel eller -løbehjul

Drømmer du om en bæredygtig sommerferie, er hovedstaden et godt sted at starte. København har en ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Og det kan du opleve på din egen krop.

Du kan tage en svømmetur i det rene vand i byens havnebade, sove på et miljømærket hotel, spise masser af økologiske lækkerier og udforske byen på en af de mange elektriske bycykler eller løbehjul.

København byder på masser af spændende museer og finurlige butikker. Byen er dog også god til at skabe demokratiske frirum som strande, parker og andre opholdsarealer, hvor det er hyggeligt at opholde sig uden at skulle bruge penge. Du kan læse meget mere om aktiviteter i storbyen på visitcopenhagen.dk

Vidste du, at… hvis du flyver en tur til for eksempel Spanien, udleder du CO2 svarende til et års forbrug af strøm?
3.

Bornholm: Spis lokale og bæredygtige lækkerier

Drop flyrejsen til sommer, og rejs i stedet langsomt med færgen til Bornholm. På Bornholm er der fokus på bæredygtig udvikling, og der er en vision om, at øen ligesom København skal være 100 procent grøn i 2025.

Bornholm bugner af lokalt producerede lækkerier på deres restauranter. Det er alt fra friskrøgede sild direkte fra røgeriet, en god lokalbrygget øl og et udsøgt stykke hjemmelavet chokolade. Du kan overnatte på det prisvindende økologiske hotel i Rønne Green Solution House, der er anerkendt for sin økologiske og bæredygtige drift.

Og så indbyder Bornholm jo bare til at lade bilen stå og svinge dig i cykelsadlen i stedet. Øen har mere end 230 kilometer skiltede cykelstier på kryds og tværs, som gør det til et af Nordeuropas største sammenhængende netværk af cykelstier.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto