Loppemarked: 5 tips til succes når du lopper

Er du vild med gamle møbler, smykker og antikviteter? Nap fem gode tips til, hvordan du scorer de gode handler på forårets loppemarkeder.

Loppemarkeder - Guide

Når solen kaster de første stråler ud over landet, vrimler det frem med loppemarkeder. Haller, parkeringspladser, torve og gader fyldes med stande og boder, hvor kræmmere, krejlere og købelystne sjæle mødes for at gøre en god handel. Mens den gode stemning daler hen over loppemarkederne, kigger vi nærmere på varerne og tænker på, om dette mon bliver dagen, hvor vi gør det helt store kup.

Vi danskere dyrker loppemarkeder, og det er uden tvivl en af vores foretrukne forår- og sommeraktiviteter at gå på markedet for at se, hvad kræmmere og krejlere har at byde på. Men hvordan får du egentlig det meste ud af dit besøg på loppemarkeder?

1. Vælg et loppemarked

Først skal du finde ud af, hvilken type loppemarked du gerne vil besøge. Der er rigtig mange forskellige slags  i form af bagagerumsmarkeder, kræmmermarkeder, antikmarkeder og genbrugshaller, og det kan derfor være svært at vælge. Ved at bruge markedskalenderen.dk får du et overblik over alle loppemarkeder, hvortil du kan vælge den by og dato, der passer netop dig.

2. Find guldet

En stor del af charmen ved loppemarkeder er, at der er mange forskellige mennesker samlet på et sted. Hvad der er en skat for den ene, er uden værdi for en anden, så der er som regel noget for enhver smag.

Det er meget individuelt, hvad vi går efter. Nogle af os leder efter porcelæn, keramik og glaskunst, hvor især farverigt 70’er inspireret brugskunst er et hit. Andre går efter klassiske møbler og nipsting, hvor teak og retrodesign er populært for tiden. Mange tager også på loppemarkeder for at købe tøj og designervarer.

Tre spændende loppe- og kræmmermarkeder i Danmark:

 1. Retroguld, som ligger i Århus, har alt hvad du kan ønske dig inden for retro både til hjemmet og garderoben. Her er det både erhvervsdrivende og private, der sælger ud af deres fine gamle sager.
 2. Det Blå Marked som ligger i Haslev, er Skandinaviens største indendørs kræmmermarked med over 250 stader. Her kan du finde alt fra designmøbler, samleobjekter til 60’er og 70’er genbrugsting og mærkevaretøj.
 3. Bogense Kræmmermarked, som ligger i Bogense, er et mindre men hyggeligt kræmmermarked. Her kan du finde varer inden for retro, vintage og antik. De er især kendt for, at du kan finde flotte spisestel i alverdens farver og mønstre netop her.

Hvis du vil være sikker på at gør et godt kup, så gå efter nogle af de udødelige klassikere. Det kunne for eksempel være:

 • Stentøj fra Saxbo
 • Glaskunst fra eksempelvis Holmegaard
 • Krenitskåle af Herbert Krenchel
 • Gamle postkort og butiksskilte
 • Keramik fra Kähler

3. Lær at prutte om prisen

For at få den bedste oplevelse på loppemarkeder, er det vigtigt at huske god takt og tone. Det gælder især når der skal pruttes om prisen, som kan være svært og grænseoverskridende, hvis du ikke har prøvet det før. Her får du gode tips til en god handel:

 • Lad være med at byde for lavt – hvis du kan se, at en vare ligger i omegnen af 100 kroner, så fornærmer du sælgeren ved at byde fem kroner.
 • Hvis du ikke er sikker på, hvad varen er værd, så lad være med at byde, og spørg i stedet til prisen. Lad sælger komme med det første udspil.
 • Regn altid med, at sælger som udgangspunkt vil give dig en pris, der ligger over, hvad han/hun minimum vil have for varen.
 • Gør op med dig selv, hvad du synes, varen er værd, før du går i gang med at handle. Byd som udgangspunkt altid under det, du maksimum vil give for varen.
 • Tænk hele tiden på, at der skal være plads til at møde sælgeren på halvvejen.
 • Hvis du er usikker, så start i det små, og prut om prisen på en ostehøvl, inden du kaster dig ud i større møbler.
 • Det tager tid at lære spillereglerne at kende, men der er kun en vej – og det er træning!

Kilde: Helle Lundsgaard, livsstilsekspert og forfatter til bogen: “Virksomheden i boligen – for livsstils- og vækstiværksættere”.

4. Professionelle vs. private

Helle Lundsgaards bedste råd er at lægge mærke til, om det er private eller professionelle, der står i boden. De professionelle har taget alt af værdi og afleveret hos antikvitetshandlere, hvor de får den helt rigtige pris. Det, du skal gå efter, hvis du skal gøre et godt kup, er private, der har tømt loft- eller kælderrum og står på et marked for en enkelt weekend.

5. Bliv inspireret af fine loppefund

På Instagram kan du finde utrolig mange fine loppefund fra forskellige loppemarkeder, så her er der stor inspiration at hente, før du skal ud og loppe. Generelt er det en fordel lige at kigge lidt rundt, hvis du ikke har en konkret idé om, hvad du vil have, men er åben overfor, hvad du kan finde. Det kan jo nemt være, at du bliver inspireret til noget, du ikke vidste, at du manglede.

6 gode tips til din første stand

Overvejer du at tage på loppemarked med din egen stand, og har du aldrig gjort det før? Så er her seks gode tips til nybegynderen.

 1. Sørg for at arrangere nogle transportmuligheder til alt det, du gerne vil sælge. Det er ofte en god idé at leje eller låne en trailer.
 2. Du får brug for et bord, hvor du kan placere alle dine sager. Tænk på, at det skal være nemt at få øje på dine varer, og at folk helst ikke skal stå og rode for meget i kasser. Du kan eventuelt lægge en dug på bordet, så det ser indbydende ud.
 3. Sørg for at have masser af byttepenge med, så du har mulighed for at give penge tilbage på sedler. Med en mavetaske har du hele tiden dine penge på dig og kan handle med hænderne fri.
 4. Medbring plastikposer, så du kan tilbyde dine kunder noget til at bære deres køb i.
 5. Tag en stol med til dig selv, så du kan tage en pause, og vær altid mere end én person af sted, så I begge har mulighed for at smutte på toilettet.
 6. Kendetegnet ved loppemarkeder er, at tingene skal være billige, og du skal ikke tage af sted og forvente at score kassen.

Kilde: Helle Lundsgaard

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto