”Jeg elsker mørk chokolade med marcipan og sprut"

Sangerinde og forfatter Billie Koppel er glad for sin hund, oliven og fyldte chokolader. Og så synes hun, det er vigtigt, vi husker at se mod himlen i en travl hverdag.

Billie Koppel

Mad af god kvalitet og oplevelser står øverst på Billie Koppels indkøbsliste.

Hvad holder du af at spise?

Jeg elsker mad, der følger årstiderne, vegetarisk og fisk. For eksempel laks, men køber det aldrig opdrættet. Rosmarin, hvidløg, citron, cayennepeber, timian og paprika bruger jeg tit. Og så elsker jeg både grønne og sorte oliven i god kvalitet. Jeg holder også af god rødvin og økologiske chokolader fyldt med marcipan, sprut og andet guf.

Hvad kan du godt lide at bruge penge på?

At rejse, gå til koncerter, i teater, i biografen eller ud at spise. Jeg bruger hellere penge på god øko-mad end på frisør – mit hår er alligevel umuligt. Jeg er ikke storforbruger af tøj, men jeg kan godt lide tøj, der fortæller en historie, som jeg synes passer til det, jeg vil udtrykke, når jeg for eksempel står på scenen og synger. Jeg værdsætter også, når nogen stikker ud i det grå bybillede, og at vi alle ikke ligner hinanden.

Hvad er dit bedste køb?

Min hund Hugo. Jeg kan ikke engang forstå, at jeg rent faktisk har kunnet købe ham for penge. Af tøj er det måske en kjole, jeg havde på, da vi for et års tid siden filmede en musikvideo i en gammel sukkerfabrik. Jeg bar en hvid kjole i gennemsigtigt organzastof med store pailletblomster i glade farver. Kjolen bragte både naturen og noget poetisk ind i den rå hal, som stod i kontrast til den store, gamle bygning. Jeg er glad for den kjole, fordi den er så særlig, og det, synes jeg, er skægt. Den har en humor, jeg er faldet for.

Hvad ville du købe, hvis penge voksede på træerne?

Det er et stort spørgsmål. Jeg ville købe tag over hovedet til alle dem, som ikke har et hjem, og jeg ville købe mad til alle dem, som er sultne. Jeg ville købe naturen tilbage og frede den for menneskers ødelæggelser. Og på den korte bane kunne jeg godt tænke mig at få et solcelleanlæg på mit tag.

Hvad er dit bedste trick til en nemmere hverdag?

Jeg arbejder selv på, at jeg ikke bare suser af sted med tidens hastige maskineri og en idé om, at alt skal gå så stærkt, at ingen kan nå noget som helst, der virkelig betyder noget. Så jeg synes, man skal sætte foden i og stritte imod med alt, hvad man kan, og komme ned i fart og se lidt mere på sine børn og de smil, man møder på sin vej.

Hvad gør du for at redde kloden?

Jeg prøver at give stor respekt og glæde for naturen videre til mine børn. Hvis vi plastrer hele Danmark til med beton, der skygger for himlen og naturen, mister vi det store perspektiv. Når jeg ser på himlen eller en stor skov, bliver jeg mindet om, at jeg bare er en lillebitte myre i et stort univers. Jeg tror, det perspektiv er vigtigt, så vi mennesker ikke vokser os selv over hovedet og glemmer, at vi er en del af en nødvendig helhed.

Kort om Billie Koppel

Billie Koppel er 47 år, sanger i bandet Catbird og datter af Annisette og Thomas Koppel. Hun bor i et kolonihavehus i Sydhavnen i København, hvor hun også er vokset op, og har to sønner på 7 og 15 år med kæresten Frank Hasselstrøm. Har netop udgivet biografien ’Glimt’, der tager udgangspunkt i en barndom, der var mere kreativ og frisindet end de fleste.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto