8 prisvenlige tips til at holde hund

Både de faste og de uforudsete udgifter til familiens bedste ven kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Men med lidt omtanke kan du faktisk holde hund på budget uden at gå kompromis.

Hund med familien - på budget

Hunden er danskernes foretrukne kæledyr, men det kan være rigtig dyrt at have et firbenet familiemedlem, og faktisk er det også cirka dobbelt så dyrt at have en hund det første år sammenlignet med en kat. Uanset størrelsen kan det være – eller blive – en dyr fornøjelse at anskaffe sig en hund. Mad, vacciner, kastration, loppekure og måske endda uforudset medicin eller operation kan hurtigt presse budgettet.

8 tips til at holde hund:

Her får du de bedste tips til at holde hund på et fornuftigt budget.

1.

Tegn en sygeforsikring

Pengene kan være rigtig godt givet ud, hvis du udvider ansvarsforsikringen med en hundesygeforsikring. Uforudsete dyrlægeregninger kan hurtigt blive meget dyre, og du undgår at blive ruineret (eller skulle aflive en god ven), hvis uheldet er ude.

2.

Hold sneglene væk

Hjerte- og lungeorm har snegle som mellemvært, og hunde kan optage parasitten ved at spise sneglene og faktisk også græs, der har slimspor. Hold sneglene ude af din have, så du forebygger behovet for behandling.

3.

Børst bisserne

Ja, din hund får også tandsten – og tandlægeudgifter kan hurtigt tørre smilet af dit ansigt! Alle hunde kan lære at børste tænder (nogle kræver mere tålmodighed end andre), og det kan holde karies og bylder i mundhulen stangen.

4.

Sammenlign priser

Der kan være stor variation i priserne hos dyrlæger, og en simpel kastration kan variere fra 500 til 2.000 kroner, oplyser Forbrugerrådet Tænk. Langtfra alle dyrlæger har deres priser på hjemmesiden, så ring rundt, og indhent tilbud, inden kuglerne kappes.

5.

Hold vægten nede

Overvægt hos hunde og kæledyr er et problem, som kan lede til helbredsudfordringer og store dyrlægeregninger. Afstem med en dyrlæge, nøjagtig hvor meget mad din hund har brug for, og hold dig til det. Det er oftest mindre, end man tror, og så holder en pose foder længere.

6.

Billige og sunde godbidder

Frugt og grønt er sunde og billige godbidder til din vuffer, så længe hundefoder er deres primære måltid. De fleste hunde elsker æble- og pæreskræller, gulerødder, agurker og grønne bønner. Vær dog opmærksom på, at hunde ikke tåler løg, tomater, vindruer, chokolade og mange andre ting, så spørg altid en dyrlæge til råds, inden du indfører ny kost til din hund.

7.

Drop det dyre legetøj

Legetøj til kæledyr er en hel industri i sig selv, og det er let at blive fristet til at købe en masse. Hunde er dog ret ligeglade med farver og mærker, men bliver aldrig trætte af bolde og reb, de kan løbe efter. Du kan også putte godbidder i en tyk plastikflaske, som du skærer små vinduer i, så er hunden godt underholdt. Husk at beskytte kanterne med tyk tape, så der ikke er nogle skarpe kanter.

8.

Tag bassen med

At få hunden passet på en hundepension kan være en kostelig, men nødvendig ekstraudgift, når man skal på ferie eller familiebesøg. Der findes heldigvis hoteller, hvor man må tage sin hund med både i og uden for Danmark, så hold ferie med HELE familien, og tag Pluto med.

Du kan få et overblik over de hoteller, der tillader hund og ofte andre kæledyr lige her.

3 apps til dig med hund

1. Find en sitter 
Kan familie eller venner ikke passe din hund, er der hjælp at finde med ‘Pawshake’. Appen formidler kontakt mellem dyreejere og pålidelige, godkendte dyresittere. På den måde er du sikker på, at din hund (eller kat) er i gode hænder – og så er der tilknyttet forsikring.

2. Tid hos dyrelægen
Den Danske Dyrlægeforening står bag ‘Find dyrlæge’-appen, som giver dig kontaktoplysninger og rutevejledninger til den nærmeste dyrlæge. Finder du et tilskadekomment dyr, er der også hjælp og vejledning at finde i denne app.

3. Kom i skoven
Denne tyske app ‘Hundewälder DK’giver et overblik over mere end 150 hundeskove. Der er både et interaktivt danmarkskort, en alfabetisk oversigtsliste og muligheden for at gemme dine yndlingsskove. Du kan også benytte dig af andre sider med hundeskove som: dyr.dk eller hundeskovene.dk

Alle tre apps findes både til Apple og Android.

Kilder: dst.dk, dr.dk, taenk.dk, videnomdyr.dk

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto