Sådan rengører du nemt din bradepande

Der er utallige husmorråd til at rengøre sin bradepande på bedste vis. Se med, og find ud af, hvad der rent faktisk virker.

Så står du der igen med fedtede bradepander efter and eller flæskesteg i ovnen. Surt arbejde på en god aften, hvor gæsterne sikkert sidder og skåler i stuen, så i stedet for at stå at svede over pladerne, så gør det nemt for dig selv. LIME har testet hvilken metode, der virker bedst, når de fedtede bradepander skal være skinnende rene. Vi testede både brun sæbe og husholdningsfilm, cola og bagepulver og vaskepulver med varmt vand.

Og vinderen er

Den brune sæbe er og bliver vinderen. Vi smurte bradepanden ind i brun sæbe og pakkede den derefter ind i husholdningsfilm og lod det virke i 30 minutter.  Kombinationen var rigtig god, og vi kunne nemt og uden problemer vaske fastbrændt fedt af med stålbørsten.

Og hvem kom på andenpladsen?

På en klar andenplads kommer vaskepulver og varmt vand. Vi dryssede vaskepulver ud på bradepanden og hældte derefter varmt vand over og lod det stå i 30 minutter. Denne gang kom stålbørsten lidt mere i spil og fedtet røg ikke lige så let af som ved den brune sæbe, men metoden var stadig okay.

Taberen blev helt klart cola og bagepulver. Vi dryssede først bagepulver på pladen og hældte den derefter over med cola. Da bradepladen havde stået i 30 minutter skulle der stadig bruges en del knofedt og skurren med stålsvampen, som gav sved på panden.  Fedtet blev til sidst fjernet, men armene var trætte efterfølgende, og der var stadig lidt brændte rester tilbage.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto