Ren gryde. Sådan!

Vaskepulver, bagepulver eller salt. LIME har testet, hvad der virker, når du skal rengøre din brændte gryde for risengrød.

Du har kogt risengrød til juleaftens risalamande, men står tilbage med en gryde, der kræver mere end almindeligt gode armkræfter at få ren. Bare rolig.

LIME har testet den letteste metode til at få den brændte bund fin og ren igen. Vi har testet tre metoder. At rengøre med salt og vand, med vaskepulver og vand og sidst men ikke mindst med bagepulver og vand. Se, hvilken metode, der rent faktisk virkede i filmen.

Og vinderen blev

Blandingen af salt og vand var en klar vinder. Det gjorde risengrøden blød og opløste det fastbrændte efter en lille halv time. Et tip er at lade det køle af, inden du vasker gryden. Når du vasker gryden, kan det klares med en opvaskebørste.

Hvordan gik det med taberne?

Blandingen med bagepulver og vand opløste den brændte risengrød rimelig godt, men der skulle skrubbes godt med en stålsvamp, før det brændte gik af. Derfor blev denne metode kun til en to’er.

Blandingen af vand og vaskepulver brændte nærmere risengrøden mere fast, og selv en stålbørste klarede ikke jobbet, så hold igen med at bruge vaskepulver til andet end dit beskidte tøj.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto