Brug din rest af kylling til tarteletter

Undgå madspild og brug din kylling-rest til sprøde tarteletter med kylling i asparges. Opskriften kan du nuppe lige her.

Hvis du har stegt en hel kylling, står du ofte tilbage med en rest og ikke mindst et skrog. Her er en sprød tartelet altså en fin måde at få bugt med kyllingen på.

Vi kan takke franskmændene for de små, populære smørkurve. Tarteletten stammer nemlig fra det franske ‘tartelette’, som betyder ‘lille tærte’. I frankrig konsumerer de nu mest de små tærter med frugt og lignende og nyder dem som mellemmåltid eller til dessert, imens vi her til lands bare er ret vilde med at fylde tarteletterne med kød. For eksempel hamburgerryg med stuvede ærter og gulerødder, rejer i asparges eller som her, kylling eller høns i asparges.

Velbekomme!

Sådan gør du

Del kyllingekødet i passende stykker, og dræn dine asparges (gem vandet).
Tryk/knus skroget lidt, så det kan være i en gryde. Fyld vand i til det dækker, men vær opmærksom på, at med mindst muligt vand kommer det til at smage af mest. Kog det minimum ½ time, og sigt vandet fra og gem det.

Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret i en gryde, og tilsæt derefter melet. Når det er blandet tilsættes 4 dl af kogevandet, og det piskes over svag varme til det bliver tykt. Derefter tilsættes mælk lidt af gangen. Når alt mælken er tilsat koges sovsen godt igennem og smages til med aspargesvandet, salt, hvid peber, lidt sukker og lidt citronsaft.

Alt efter hvor meget kyllingekød og asparges der er, kan det være, at du ikke skal bruge al sovsen. Bland fyld og sovs, og så er det bare at fylde hele molevitten i dine varmede tarteletter.

Ingredienser

Kyllingerester
Kylling skrog
Asparges på dåse
Tarteletter
60 gram mel
40 gram smør
3 dl mælk
Lidt citronsaft

Mad til 2 til 4 personer – alt efter hvor stor en rest du har tilbage.

Tid: Cirka 1,5 time

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto