Caroline Meldgaard: Min mand bad om skilsmisse over Skype

For otte år siden skypede Caroline Meldgaards mand hjem fra en rejse, at han ikke kom tilbage igen. Pludselig stod hun alene med to små børn og et nystartet firma og var helt i knæ. I dag har hun to velfungerende unger, og ”Børn i Byen” har ti års jubilæum.

Caroline Meldgaard

Vi skriver marts 2018 på kalenderen, og Caroline Meldgaard kan sætte flueben ved glade børn i trivsel, succesfuld forretningskvinde, ejer af eget hus, dejlig kæreste, glad kvinde og forretningsjubilar. Ingen af delene var givet tilbage i 2010, hvor hele hendes verden styrtede i grus til lyden af et skypeopkald.

Her gjorde hendes daværende mand det klart, at han ikke kom hjem igen til hende og til børnene på henholdsvis 5 og 3 år. Det har taget lang tid og hårdt arbejde at banke både børn, sig selv og et firma op – men nogle gange styrker selv de sværeste kriser, mener hun.

Caroline Meldgaard

er 42 år, grundlægger og ejer af Børn i Byen, mor til to børn på 12 og 10 år og fraskilt. I dag har hun fundet kærligheden igen og er også bonusmor til et sæt tvillinger på 10 år. Eksmanden er fortsat bosat i USA, er gift på ny og børnene rejser over og er sammen med ham tre gange om året.

Bunden kan bruges som springbræt

”Jeg har aldrig talt offentligt om det før, for det er jo enormt privat at blive forladt og banke mod bunden på den måde. Men jeg har lyst til at fortælle, at man godt kan have oplevet noget virkelig voldsomt i sit liv og stadig rejse sig, for det er jeg egentligt stolt af at have gjort. Jeg har lyst til at vise, at man også kan omsætte en traumatiserende oplevelse til en energi og bruge det som en trampolin til at sætte af på”, siger Caroline Meldgaard, grundlægger og ejer af Børn i Byen. Hun håber, at hendes fortælling kan hjælpe andre, der går igennem noget rigtig svært.

11 tip til at få mere tid i hverdagen

En hård tid

Tilbage i 2010 var familien Meldgaard lige flyttet i hus, og Caroline Meldgaard var i gang med at lancere websitet til Børn i Byen. Det var en spændende, men også svær tid. Parforholdet knasede gevaldigt og havde gjort det længe. Alligevel troede hun, at mandens rejse til USA måske ville føre noget godt med sig.

Jeg følte på en eller anden måde, at jeg både var grænseløs og gennemsigtig lige dér

Skæbnesvangert skypeopkald

Men seks dage efter afrejse, på en grå og barsk januardag, skypede han i stedet hjem for at fortælle, at han blev i USA.
“Han skypede med vores 5-årige datter, og jeg overhørte tilfældigt, at han sagde: ”Jeg kommer ikke hjem igen.” Jeg flåede computeren fra hende og spurgte ham, hvad det var, der foregik, og hvad det var for noget at sige til hende. Heldigvis forstod vores datter ikke, hvad der lige var blevet sagt”, siger Caroline Meldgaard og fortsætter:

Han kom ikke tilbage

“Han var ret fattet omkring det hele og sagde, at han var blevet meget forelsket, og ikke ville komme tilbage igen. Uden omsvøb. Jeg var helt paf. Jeg kunne slet ikke forstå det. Og det eneste, jeg hørte mig selv sige, var: “Hvad med børnene?” Det var en meget, meget kort samtale på fem minutter,” husker hun.

Jeg havde nogle måneder i undtagelsestilstand, hvor jeg ikke fysisk kunne stå på benene og komme ud ad døren.

Lige dér, midt på stuegulvet i det lille, idyllisk hus de kaldte hjem, forsvandt fundamentet under Caroline Meldgaards fødder og luften fra hendes lunger, mens hun klappede computeren sammen, og skærmen gik i sort.

Svævede i ingenting

“Jeg havde den underligste fornemmelse i kroppen. Jeg følte, at jeg svævede over gulvet. Jeg gik ind til min mor, som heldigvis helt tilfældigt var på besøg, og gentog ordene, han havde sagt. Jeg følte på en eller anden måde, at jeg både var grænseløs og gennemsigtig lige dér”, siger Caroline Meldgaard.

Der gik nogle uger, før det virkelig gik op for hende, hvad der var sket. Nu var hun alene med to små børn, i et nyt hus og med et nyt firma, som endnu ikke havde udskrevet hende den første lønseddel. Alt var vendt på hovedet, og hun vidste ikke længere, hvilke hylder noget hørte til på.

Uundværligt netværk

“Jeg havde nogle måneder i undtagelsestilstand, hvor jeg ikke fysisk kunne stå på benene og komme ud ad døren. Jeg havde konstant mennesker omkring mig, og de gav mig rigtig, rigtig meget kærlighed og omsorg”, siger hun.

Og der, i huset, hvor Caroline Meldgaard var styrtet, begyndte hun lige så stille at rejse sig igen med sommerens komme.

Kampgejsten fødes

“Det var klart for mig med det samme, at det hele handlede om at skabe tryghed omkring børnene. Og da jeg var kommet mig over det helt vanvittige chok, begyndte der at etablere sig en kampgejst i mig. Jeg var nødt til at få det til at ske, at vi kunne beholde vores base. Det var mit højeste ønske. Huset havde hele tiden været min drøm, og det her ville jeg. For mig og for mine børn”, siger Caroline Meldgaard.

Afvisningen fra banken gav en kæmpe vrede og sådan en: Jeg skal fandeme vise dem-energi i kroppen

Red på aggressiv energi

Og så gik hun i gang med at knokle. For at få firmaet op og køre, for at børnene skulle trives, og for at banken skulle se, at hun var værd at låne penge. Det var op ad bakke, hun tjente ikke meget i firmaet, og den første bank kunne da heller ikke se potentialet og energien, der ulmede i Caroline Meldgaard og firmaet.

“Afvisningen fra banken gav en kæmpe vrede og sådan en: “Jeg skal fandeme vise dem-energi” i kroppen. Og den energi red jeg nok på i nogle år”, forklarer hun.

Inden længe formåede hun at udbetale sig selv en god nok løn til, at en bank troede på hende, og hun kunne købe eksmanden ud af huset.

To års maraton

De næste år arbejdede Caroline Meldgaard i noget, der lignede døgndrift. Når børnene sov, arbejdede hun. Når de var vågne og hjemme, prøvede hun at være til stede for to. Når de var i institution og skole, rendte hun skiftevis til møder, løb ture og svingede håndvægte og kettlebells i fitnesscenteret for at få luft for den aggressive energi, det hele havde affødt.

Slørede minder

“Jeg ved faktisk ikke, hvordan vi kom igennem de år. Det hele er lidt grødet, når jeg tænker tilbage. Det var hårdt. Også for børnene. Der var ingen fritidsaktiviteter og ingen legeaftaler – mit overskud rakte kun lige til at løbe møllen rundt og være nærværende for mine børn”, siger Caroline Meldgaard.

Caroline Meldgaard børn
Caroline Meldgaard er mest stolt af, at det er lykkes hende at skabe to gode og sunde børn med små personligheder fyldt med gode værdier.

For fem år siden blev der råd til at hyre hjælp til rengøring og madlavning, og hun fik luft til kvalitetstid til hende selv og børnene. Og først da følte hun, at hun var fuldstændigt ude på den anden side af bruddet og al uroen, der fulgte i kølvandet.

En målstreg er krydset

“I dag kan jeg godt se på resultatet af de sidste ti år med en vis stolthed. Jeg er både enormt stolt både som forretningskvinde, at jeg formåede at banke et firma op, som kører godt, men især som mor. Jeg er rigtig glad for af at se, at mine børn er nogle virkelig sunde og gode, små personligheder fyldt med gode værdier, og jeg er stolt af, at det er lykkedes mig at skabe to hele mennesker, alt til trods”, siger Caroline Meldgaard.

Man bliver på en måde meget rig af at have været fattig

Men selvom hun sætter pris på, at hun er kommet styrket ud af krisen, vil der altid være et lille skår i den glæde, hun står med i dag.

Taknemmelighed fylder mest

“Jeg synes, de store tabere er mine børn, og det vil jeg være ked af nu og for altid. Det har også været sindssygt hårdt for mig, men jeg kan godt se, at der er kommet nogle gode ting ud af det for mig. Jeg har mødt en ny kærlighed, og det gav mig en særlig energi til at få skabt min virksomhed”, siger hun og reflekterer:

“Man bliver på en måde meget rig af at have været fattig. Ikke materielt, men jeg føler mig så heldig over alt det, jeg har, og alt det, vi har opnået, og det gør jeg, fordi jeg har gået igennem noget meget, meget hårdt. Det har gjort mig til et utrolig taknemmeligt menneske.”

Børn i Byen.dk leverer guides og anmeldelser over aktiviteter for børnefamilier i København og Aarhus. Desuden har sitet også en kundeklub, som sikrer dig plads først i køen til lagersalg og VIP-arrangementer samt er giver adgangsbillet til en række rabatter. Se mere på bornibyen.dk

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto