Claus Riis Østergaard: “En mad med havartiost er skønt”

Claus Riis Østergaard er fornuftig, når han handler, men der skal også være plads til den fede kakaomælk. Han indrømmer dog, at han var mildest talt ufornuftig, da han købte en stor, brun skindsofa til byhusets stue.

Claus Riis Østergaard

Hvad er dit største fejlkøb?

“Vi købte for mange år siden en latterlig dyr og dårlig skindsofa. Den stod og så helt forkert ud i forhold til de andre møbler, vi har. Den var i noget brunt kalveskin og var ubehagelig at sidde i og tog al opmærksomheden i stuen. Den stod der alt for længe. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg tænkte på, da vi besluttede at købe den. Jeg tænkte, at vi skulle prøve noget anderledes, men dog ikke så anderledes. Jeg tror faktisk, at vi var nødt til at give den væk. Men så lærer man af det.”

Din største craving?

“Jeg har en craving for kakaomælk, og den skal være fed og chokoladeagtig. Jeg er ikke rigtig til søde sager, men den gode kakaomælk, den ta’r kegler. Den smager næsten af smeltet Marabou.”

Læs også: Hvilken kage Anders W. Berthelsen lidt for ofte køber med fra Lagkage

Hvad er dit ultimativt bedste køb?

“Det er helt klart vores nye terrasse, som jeg er megaglad for. Jeg bor i et lille byhus i Odense med et lille frimærkehave til, så det er begrænset, hvad man kan bygge der. Den er så forbandet overnuttet, at vi slet ikke kan være i os selv. Jeg må indrømme, at jeg ikke selv har bygget den, men jeg har kastet penge efter den og hjulpet lidt til.”

Hvad spiser I oftest derhjemme?

“Jeg har en kone, som er sindssygt god til at lave mad, så det er primært hende, der står for aftensmaden. Vi spiser alt fra frikadeller til wok til hjemmelavet pizza. Det er meget sjældent, at vi køber mad udefra og tager med hjem og spiser. Vi er ret gode til at købe ind i god tid, særligt når vi begge arbejder meget, og det også skal være interessant for børnene.”

Hvad gør du for at redde kloden?

“Vi er ikke 100 procent økologiske, men vi er vel fifty-fifty. Vi køber altid økologiske æg og mælk. Men vi går lige så meget op i at købe noget, der er dansk.”

Læs også: “Dyrevelfærd er det vigtigste ved økologi”

Hvad er der altid i jeres køleskab?

“Skyr, avocado, havregryn og gulerødder. Vi er ret gode til at have sådan nogle basisvarer liggende. Så har vi alle derhjemme en craving for havarti-ost på et stykke knækbrød eller ristet rugbrød. Det skal bare være der. Sådan en mad med havartiost, det er skønt som snack eller natmad.”

Hvis pengene voksede på træerne, hvad ville du så investere i?

“Jeg vil ikke investere i en bestemt ting. Men vi har alle fire her i huset en rejsedrøm. Så det vil være at investere mere i rejser og tage sig den tid, det tager. Have penge til at tage fri fra arbejde og rejse endnu mere og endnu længere væk.”

Kort om Claus

Claus Riis Østergaard er 47 år og skuespiller. I efteråret kan du opleve Claus spille med i anden sæson af den danske serie ‘Norskov’ på TV 2 og på Odense Teater, hvor han har hovedrollen i ‘Macbeth’.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto