“Jeg køber ofte noget, bare fordi jeg ikke kan sige nej”

Radioværten David Mandel er tosset med brik-kakao, indisk mad og flæskestegssandwich, og så er han en habil tilbudsjæger.

david mandel

Hvad finder altid vej ned i din indkøbskurv?

Krydderurter og en god spegepølse ryger altid i kurven. Og så har jeg noget for brik-kakaomælk i øjeblikket. Der er en eller anden barnlig nydelse ved at drikke sådan en, men man ligner virkelig ikke en voksen mand, når man gør det.

Hvilke overvejelser gør du dig, når du handler?

For det meste køber jeg økologisk. Det er en rigtig god ting, synes jeg. Jeg skal selvfølgelig ikke spille hellig, for hvis der ikke er økologisk mælk i supermarkedet, er det ikke, fordi jeg går et nyt sted hen for at få fat i den. Nej, så køber jeg nu engang den mælk, der er.

Hvad er din livret?

Flæskestegssandwichen er måske det måltid, der er mest tilfredsstillende for mig. Sammensætningen af knas, kød, lidt syltet grønt, frisk æble og en mayo-sennepsdressing er fuldstændig genial. Derudover er jeg kæmpe fan af det indiske køkken, og jeg kommer uden undtagelse til at spise for meget, hver gang vi får indisk.

Hvad har været dit største fejlkøb?

Engang købte jeg en bæltetaske til 900 kroner, kun fordi den var sat ned fra 1.600, og det blev jeg mobbet usædvanlig meget med. Men jeg er generelt en tilbudsjæger, og det resulterer i, at jeg kommer til at købe en masse ting, især tøj, bare fordi jeg ikke kan sige nej. Det er ikke en speciel god måde at købe tøj på, og jeg øver mig stadig i udelukkende at købe ting, jeg synes er fede, i stedet for at købe det for den fede pris. Jeg har virkelig meget tøj, jeg aldrig bruger, og det er simpelthen for åndssvagt.

Hvad er dit ultimativt bedste køb?

Mit bedste køb var en rejse til Hongkong og Filippinerne med min kæreste. Kombinationen af en uge i storby og en uge ved bountystrande var helt perfekt. Samtidig var Hongkong en genial blanding af vestlig og kinesisk kultur.

Læs også: “Jeg er ikke den store madfreak, der serverer boller med maltmel”

Er der noget, du længe har overvejet at bruge penge på?

Jeg har i lang tid overvejet at få en ny tatovering – faktisk lige siden jeg fik min første for måske fem år siden. Jeg har kun to, så der er ikke gået fodboldspiller i den med tatoveringer over hele kroppen, men jeg kan virkelig godt lide tatoveringer. Jeg skal bare lige have den rigtige idé.

Hvad ville du bruge 10.000 kroner på lige nu og her?

Der skulle lægges billet ind på den nye og lidt billigere Tesla, der kommer om et par år, for det koster nemlig 10.000 kroner at komme foran i køen til den. Det er jo ét stort stykke tech-legetøj. Når den så endelig kommer, ville jeg opdage, at jeg faktisk slet ikke har råd til en Tesla og ærgre mig over, at jeg har spildt pengene på det. Men i den mellemliggende periode ville det føles, som om jeg havde den.

Kort om radiovært

David Mandel er 35 år, lige blevet far og radiovært på ‘Go’ Morgen P3′. Han fik for alvor sit gennembrud med radioprogrammet ‘Gandhi’ på P3 sammen med kollegaen Christian Fuhlendorff.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto