Hjemmelavede hængende planter er bare flottest

De seneste år har hængende planter fået en fast plads i hjemmet. Lime.dk's Julie har forsøgt selv at flette et net, så hun kan få sin stueplante op i højderne. Se, hvordan det gik her.

Hængende plante - hvor var stylisten?

Planter skaber enorm hygge! Derfor har kaktusser, Pilea Peperomioides (også kaldet Parasolpilea, pengeplante, missionærplante) og den famøse bloggerplante (Monstera Deliciosa) alle sneget sig ind i min stue.

Allerede for halvandet år siden opdagede jeg, at flere af mine veninder lavede såkaldte planteophæng som DIY-projekter, så deres stueplanter kom op i loftet og pyntede så fint.

Hvor var stylisten?

Følg med, når redaktionen kaster sig ud i forskellige DIY-projekter. Vi viser dig det ærlige resultat – uden filter.

På daværende tidspunkt synes jeg dog, at det så rimelig udfordrende ud at få lavet det dersens fine ’net’, så jeg slog ideen hen. Men en søndag aften fik jeg mod på det, og sprang ud i det. Jeg havde forinden købt et garnnøgle i en blålig farve og googlet en overskuelig guide (med billeder!!).

Det er overraskende nemt

Jeg fulgte denne guide fra Isabellas og må indrømme, at det gik overraskende nemt!

Måske har det noget at gøre med, at jeg rent faktisk fulgte opskriften denne gang (Det har jeg tidligere haft svært ved)! I hvert fald blev jeg rimelig tilfreds med resultatet denne gang, og fik også meeeeget mere ros af mine veninder, end da jeg lavede den (utrolig tunge!) ørering.

Næste gang jeg skal lave en ’plante-hænger’ vil jeg dog overveje at bruge en tykkere snor end garn, da jeg tror, at det vil holde lidt bedre.

Det brugte jeg:

  • Saks
  • Snor eller garn
  • Potte
  • Plante
1.

I gang med saksen

Jeg startede med at klippe otte lige lange snore.

2.

Knuder skal der til

Derefter bandt jeg en knude i den ene ende.

3.

To og to

Så bandt jeg alle snore sammen to og to, til jeg endte med fire knuder.

4.

Bind de nærmeste sammen

Herefter tog jeg en snor fra hver af de knudepar, der lå nærmest hinanden, og bandt en ny knude med samme afstand (næsten!), som den første knude havde til knudebundtet. Nu havde jeg fire nye knuder. Herefter tog jeg igen en snor fra hver af de knudepar, der lå nærmest hinanden, og bandt fire knuder.

5.

Færdig og fin

Til sidst bandt jeg en knude i toppen, og min plante var klar til at blive hængt op.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto