7 tips: Sådan får du sommerferien til at vare liiiidt længere

Er overgangen fra ferie til hverdag hård? LIME og Circle K har syv tips til dig, som garanterer ferievibes langt ind i efteråret.

Lad ferien holde lidt længere - kvinder i pool

Det kan være hårdt at vende tilbage fra sommerferien til vækkeure, vasketøj og hverdagens andre gøremål. Heldigvis kan du krydre hverdagen med feriefornemmelser, som får sommerferien til at føles liiiidt længere.

Din ferie er måske slut, men derfor behøver det ikke at være slut med feriestemning – vi krydser fingre for en lun indian summer, så vi virkelig kan trække de gode vibes med ind i efteråret.

Sådan strækker du sommerferien

1.

Planlæg din næste ferie

Find ud af, hvornår du kan holde ferie igen, og planlæg noget, du virkelig glæder dig til. Det kan være en sommerhustur med gode venner, et spaophold, staycation, kærestetur eller badeland med børnene.

Det vigtige er ikke at rejse langt væk, men at have booket dagene i kalenderen og fylde dem med gode ting, der tanker op på din overskudskonto og gør dig glad.

2.

Gå tidligt

Ikke alle er heldige at have fleksible arbejdstider, men er det en mulighed for dig, så så planlæg nogle dage, hvor du går lidt tidligere end normalt. Brug eftermiddagen og aftenen på museum, en dukkert i aftensolen, picnic i parken eller noget andet hyggeligt (og ferieagtigt).

3.

Lav drinks

Find cocktailshakeren frem og forkæl dig selv med en lækker drink efter aftensmaden. Det giver lige et ekstra drys feriestemning på en onsdag at nippe til en iskold drink – eller tag pænt tøj på og nyd den på en bar i stedet.

4.

På tur i weekenderne

Planlæg nogle anderledes oplevelser i weekenderne, end I plejer. Undgå lange køer i de (efterhånden) halvtomme forlystelsesparker, eller spar lidt på budgettet med alle de gratis oplevelser, du nemt kan køre til.

5.

Slow living

Har du brug for at lade batterierne op? Det kan være hårdt både fysisk og mentalt at starte arbejdet op igen. Sæt en weekend af til at sove længe, have nattøj på hele dagen og NUL planer i udsigt (på nær de spontane).

Det kan være et tiltrængt pusterum, og det er helt okay at sige nej til aftaler og prioritere mig-tid i stedet – og måske endda lege, man er på hotel (i sit eget hjem) med roomservice (læs: udbringning).

6.

Find spillene frem

For mange er ferie synonymt med intense Yatzy-turneringer, uendelige slag 500, kroket i haven eller quizpil i alle afskygninger. Sæt aftener af, hvor skærmene slukkes (både fjernsynet og mobilerne) og fordyb jer i hyggelige brætspil.

Har I slidt favoritten op, er der masser af inspiration til nye brætspil her.

7.

Spis feriemad

Paella, pandekager eller porchetta på grillen? Uanset hvilken ret, der giver dig ferie-vibes, er det bare om at få den på middagsbordet, når de gode ferieminder trænger til at bliver genoplivet. Og glem ikke at spise ude på altanen eller i haven, så længe vejret tillader det.

Fantastiske oplevelser i Danmark

Året rundt byder vores dejlige Danmark på masser af fantastiske oplevelser for hele familien – og det hele er kun en køretur væk! Pak tasken, tænd bilen og sus ud i det blå og oplev de skønneste egne af vores land.

Uanset om det er fritid, ferie eller familiebesøg, der får dig til at starte bilen, er der en Circle K på vej derhen, hvor du kan holder dine pauser. Her kan du i hyggelige omgivelser nyde pausen, proviantere og få ny energi til både din egen og din bils motor.

Circle K

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto