9 nemme og finurlige snacks til børnefødselsdagen

Det er højsæson for fødselsdage, og det betyder, at dine børn højst sandsynligt snart skal dele snacks ud i enten vuggestue, børnehave eller skole. Få inspiration til dit barns store dag her.

snacks

Arghhh… yndlingen har fødselsdag, og selvfølgelig skal det markeres med en snack til vennerne nede i institutionen. Men hvad dælen skal man lige finde på? Bare rolig. Vi har samlet nogle skønne idéer til nemme snacks både med og uden sukker, som dit barn med garanti vil dele rundt med et smil på læben.

1.

Festlige banan-delfiner

Til de helt små er banan-delfinerne et hit, og som mor-bonus er de rigtig nemme at kreere: Lav et lille snit i bananens stilk, ind med en vindrue og tegn en dut med en sprittusch. Husk, at du selvfølgelig kan variere frugten i glasset efter netop dit barns favoritter.

2.

Se! En farverig pølselarve!

Har du (også) et barn, der bare er helt vild med de billigste pølser fra køledisken, så har du her muligheden for at pakke dem pænt ind. Lav en bolledej og udfold dine kreative evner. Lav følehorn af tandstikker og vindruer og øjne af glasur. Tilføj frugtfarve for at ramme dit barns yndlingsfarve.

3.

Sommer-pizza

På de varme dage giver vandmelonpizzaen ungerne masser af væske. Top den med dit barns favoritfrugt, kokusflager og hakkede nødder. Hvis du vælger frugt i forskellige farver, så bliver den ekstra fin.

4.

Vindruer-på-pind-svin

Hvis dit barn er helt vild med vindruer og melon, så vil det her farverige pindsvin vække stor glæde. Brug noget tørret frugt som øjne, eller bare en sprittusch fra skuffen.

6.

Sukkersøde klovne

Lav dit barns favoritmuffins – for eksempel med chokolade, blåbær eller banan. Find så flormelis, slik og dine kreative evner frem. Næsten før du har nået at sige ”Stuhr, stuhr nummer”, så har du disse lykkebringende muffins.

7.

Bamseboller med sød snude

8.

Kagekugler på pind

En stort hit for tiden er cakepops, som er de her små kagekugler på pind. De er mega fine, men også lidt tidskrævende at lave, så hvis du er i tidspres, så vælg hellere en af de andre idéer.

Bag en bradepandefuld kage, lad den køle ned, smuldr den, bland med smørcreme (lavet af smør og flormelis) og form blandingen som kugler. Brug for eksempel fine sugerør eller Malaco “stjernestænger” som håndtag, og dyp dem i glasur og krymmel.

9.

Ja min egen, idag må du gerne spise jord!

En sød, klam og virkelig nem idé er disse orme i jord. Lav en portion chokoladebudding, smuldr Oreo-kiks over, stik vingummi-orme i og drys med bladformet sukkerslik eller mynteblade – og voila!

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto