Fish and chips i ovnen

Har du børn med i køkkenet, så vælg at tilberede din Fish and Chips i ovnen i stedet for i en gryde med kogende olie.

Der er ikke mange, der hiver frituregryden frem og står med kogende olier på blusset, hvis der er små børn med i køkkenet. Og det er jo lidt synd, for den engelske nationalret smager så evig godt.

Heldigvis kan du faktisk lave utrolig velsmagende, sprøde Fish and Chips i ovnen. Hemmeligheden er bare at komme rigeligt med olie på de panerede fisk, inden de ryger derind.

Prøv også disse lækre broccolimuffins

Hvis I ikke lige får serveret fisk hver og hveranden dag, så er Fish and Chips altså en børnevenlig ret, og så kan du have den klar på 25 minutter.

Det skal du bruge

  • 225 g torsk, lyssej eller anden hvid fisk
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 100 gram rasp
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • olie
  • Citron og mayonnaises
  • Persille til pynt

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
    Bland melet med lidt salt og peber i en dyb tallerken.
  • Hæld raspen op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje dyb tallerken. Skær fisken ud i aflange stykker og vend dem først i melet og drys det overskydende af.
  • Vend herefter fisken i æggemassen og derefter i raspen.
  • Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie over det hele – eller brug en oliespray.
  • Skru ovnen ned til 200 grader. Er kartoflerne ikke færdige, lader du dem bare stå og hygge sig i ovnen.
  • Sæt bradepanden med fisken i ovnen og bag dem i cirka 15 minutter, eller til de er blevet gyldne på toppen.

Ærtepuré

Det skal du bruge:

3 dl. ærter (frosne)
2 tsk. Citronsaft (Den færdige)
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber

Sådan gør du:

Put alle ingredienser ned i en blender og purér til en ensartet, fin masse.

Velbekomme!

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto