Flemming Møldrup: “Manden er det svage køn. Punktum”

Flemming Møldrup har lært, at det er vigtigere at have det sjovt end at tjene penge, og så er han overbevist om, at Gud skabte kvinden først.

Flemming Møldrup - Lime - Mand med Mening
"Min mormor sagde altid: “Der er ingen lommer i den sidste habit.” Og sådan har jeg det," siger Flemming Møldrup om hans forhold til penge. Læs mere om, hvad livet har lært ham her.

Vi har snakket med Flemming Møldrup om, hvad livet har lært ham familie, kvinder, danskere og meget andet. Se også videoen længere nede, hvor han afslører, at han samarbejder med Casper Christensen og Frank Wham i det nye år.

Familie

… er noget, man selv skaber. Jeg kommer fra en familie med en enlig mor med to børn. Min far er fra Israel og ville på et tidspunkt hjem igen efter at have boet i Aarhus i nogle år, og det ville min mor ikke, og så blev de skilt.

Så jeg har fra barnsben af haft et andet syn på det at være en familie, og jeg har ikke rigtig længtes efter en traditionel familie. Da jeg var sammen med min nu eks Julie, og vi fik vores datter, Yoko, gik den familie jo også i stykker efter nogle år. Så jeg har nok lært, at familie ikke nødvendigvis er en konstant. Det er noget, man kan træde ind i og træde ud af igen. Men har man børn, er man jo på en måde forbundet for altid gennem dem. Og så kommer der nye børn. Ens egne. Andres, og så ser familien ud på en ny måde.

Familier ser ud på alle mulige måder, og i dag har jeg så en helt anden familie selv. Så jeg tror, livet har lært mig, at familie et langt stykke hen ad vejen er noget, man selv skaber med mennesker, man holder af.  

Skilsmisse

… er en lang og hård proces. Vores skilsmisse er ligesom alle andre skilsmisser, og det har ikke været sjovt.

Det var ikke sådan, at vi gik fra hinanden, og så var der violinmusik og nogen, der stod og kastede med rosenblade.

Men vi blev bare ret hurtigt klar over, at vi blev nødt til at samarbejde, fordi vi har et ansvar for vores datter, Yoko. I starten skulle vi jo begge lære at forstå, at vi eksempelvis ikke gik i byen for at genere hinanden. Så når Julie ringede og spurgte, om jeg kunne have Yoko en dag, som ikke var min, fordi hun gerne ville ud med sine veninder, så skulle jeg ikke bruge det som et redskab imod hende men forstå, at det var et skridt på vejen i samarbejdet. Hvis du modarbejder din eks, bare fordi du kan, stiller du dig også i vejen for dit barn. Og sådan skal man ikke tænke.

Julie siger altid, at man skal sluge en helvedes masse kameler, og de er store i starten, men man opdager, at de bliver mindre og mindre med tiden. Det er vigtigt at kunne sætte sine egne behov bagerst i køen, og det er godt for ens barn, at man evner det.

Børn

… skal man gøre sig umage med som forældre. Yoko har jo ikke selv fundet på at komme til verden. Det er os, der har fundet på det, og derfor har vi også et kæmpe ansvar for at afbøde det fald, som det er for hende, at mor og far ikke er sammen. Og det ansvar har vi, og det skal vi tage på os. Vi gør det så godt, vi overhovedet kan, og det, tror jeg, er enormt vigtigt, at man gør som forældre. Tingene kan gå galt, men man er nødt til at prøve at sætte sine børn før sig selv i en skilsmisse.

Jeg er selv skilsmissebarn, og jeg ved, hvad det vil sige at vokse op hos en enlig mor, som også havde andre ting at se til, og sådan skal det ikke være for Yoko. Så det er vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser og gør sig umage. Man behøver ikke at være gode venner som Julie og jeg, men man behøver i hvert fald at kunne samarbejde. Det skulle nærmest være et krav.

Kvinder

Manden er det svage køn. Punktum. Livet har helt ubetinget lært mig, at kvinder er fantastiske. Jeg elsker kvinder og alt, hvad de kan og siger og gør.

Jeg tror ikke, Gud skabte Adam først. Jeg tror, det er noget mændene har fundet på.

Det er kvinden, der føder børnene, så selv om vi mænd bidrager, så er det stadigvæk kvinden, der sætter mennesket i verden. Så jeg tror, mændene har skrevet historien om, hvis man skal snakke om den slags.

Og så har jeg lært, at det er vigtigt at være et åbent menneske og give folk lov til at komme ind. På den måde har jeg mødt nogle virkelig, virkelig skønne kvinder, som alle hver især har bidraget positivt til min tilværelse og været med til at gøre mig til det menneske, jeg er. Så jeg er stor fan af det modsatte køn.

Sex

… er bedst med en kvinde, som jeg elsker. Sex har to sider: den følsomme kærlighedsside og den mere dyriske. Sex er med til at bringe to mennesker, der elsker hinanden, endnu tættere sammen og fastholde dem i en kærlighed. På den måde er sex utrolig smukt og skønt, men den minder os også hele tiden om, at vi er dyr. Altså, sex har en dyrisk side, og på den måde er sex ret interessant og meget kompleks, synes jeg.

Men for mig er der ingen tvivl om, at den bedste sex er med den kvinde, som jeg elsker. Det er forskellen mellem behovstilfredsstillelse og en dybere kærlighed. Det er helt klart noget, jeg har lært, efter at jeg er blevet sådan rigtig voksen. Jeg vil sige, at jeg elsker mere inderligt, end jeg nogensinde har gjort før. Så det har nok noget med alder at gøre.

Arbejde

Det er vigtigere at have det sjovt end at tjene penge. Man skal så vidt muligt beskæftige sig med noget, man godt kan lide. Alt andet er spild af tid. Min mormor sagde altid: “Der er ingen lommer i den sidste habit.” Og sådan har jeg det.

Penge er penge, og har jeg nogle, så er jeg glad, og har jeg ingen, så finder jeg på noget andet. Jeg har arbejdet i reklamebranchen i 20 år, og nogle af dem har ikke været særlig rare. Så jeg har bare fundet ud af, at det er et forfærdeligt spild af tid og energi.

Da det så allersortest ud, sådan arbejdsmæssigt, sprang jeg ud som selvstændig med tre venner, og det gik sgu ikke skidegodt, men det var sjovt, og jeg lærte at tænke: Hvad er det værste, der kan ske? At du skal sælge parcelhuset, eller du skal nøjes med én bil? Det handler om at turde at tage en chance og placere sig steder, som kan føles utrygge. Hvis det ikke går, så gør man noget andet.

Danskere

… er et sindssygt komplekst folkefærd. På den ene side er vi meget åbne, men på den anden side er vi også frygtelig bange for alt, der er fremmed for os.

Altså, nu er jeg selv lidt mørk i huden, men heldigvis hedder jeg Flemming, så der er ligesom ikke noget at rafle om.

Men frygten for det fremmede er jo en tendens, der breder sig i hele verden, så udviklingen går nok bare lidt for stærkt for os alle sammen.

Jeg har nogle udenlandske venner, der ikke kan forstå, at der kan være så meget nøgenhed i vores samfund, mens vi samtidig snakker om grænsebomme politisk. De kan ikke få de to ting til at gå op. Og det, synes jeg, er interessant. Vi har en slagside, hvor vi bliver bange for, om tyskerne køber vores sommerhuse, så hele Vestkysten bliver tysk.

Men vi tør også mange ting: Vi bidrager i verden med grøn udvikling og positive aftryk, og når der er flygtninge på motorvejen, starter vi bilen og henter dem. For det gider vi simpelthen ikke være med til.

Fakta om Flemming Møldrup
  • Han er kendt som en af de to livstilseksperter i ‘Kender du typen’ på DR, og så er han reklamemand, foredragsholder, forfatter og tv-vært.
  • Han er 48 år og har datteren Yoko på 10 år med sin ekskone, Julie Ralund, som han holder foredrag med om deres lykkelige skilsmisse.
  • I 2014 blev han uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur på Aarhus Universitet, og han har i 2016 udgivet børnebogen ‘Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv’.
  • Lige nu er han aktuel som vært på programmet ‘Vild med bøger’ på DR K og i gang med optagelserne til næste sæson af ‘Kender du typen’.

 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto