Sådan fletter du (ekstra) flotte julehjerter

Pep julehjerterne op med fire flotte fletteteknikker. Få gratis skabeloner med mønster til flotte og anderledes julehjerter (som er lette at flette).

Julehjerter er at finde på nærmest samtlige danske juletræer, og vil du gøre noget lidt ekstra ud af julepynten i år, kan du flette dem med flotte mønstre.

Det er ikke kun forbeholdt fuldtidsbloggere og über-kreative mennesker at trylle en stjerne ind i midten af julehjertet – eller måske endda et hjerte i hjertet. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, at lave blærede og Instagramvenlige julehjerter.

 

For at komme i gang med at flette dine egne ekstravagante (men lette!) julehjerter, skal du starte med at hente skabelonerne via linket her:

Klik her og få fire flotte julehjerteskabeloner

Når du har printet skabelonerne, er du klar til at flette dig direkte ind i overskudsklubben og dele de flotte resultater på sociale medier. Er du usikker på, hvordan teknikken nu liiige er, kan du se i videoerne herunder, hvordan du griber fletningen an.

Inden du kaster dig ud i projekt julehjerteflet, er det værd lige at kigge på vores gode råd først.

6 nyttige tips, når du fletter julehjerter

1.

Overfør skabelonerne til karton

Almindeligt printerpapir bliver hurtigt mørt, når det bliver bukket, moslet med og tegnet rundt om. Overfør den første skabelon til tyndt pap eller karton, så har det en meget længere levetid.

2.

Brug glanspapir af god kvalitet

Tyndt glanspapir kan let gå i stykker, og farven smitter ofte af eller bliver hvidt, der hvor papiret bliver bukket. Når man kaster sig ud i lidt mere avancerede julehjerter end det klassiske, er det en fordel, hvis papiret kan tåle lidt flere vrid end normalt.

3.

Tilpas størrelsen

Hvis du gerne vil lave større (eller mindre) julehjerter, end skabelonen lige viser, kan du under printerindstillingerne vælge at skalere billedet anderledes. Standardudskrivningen er på 100 procent, men hvis du ændrer det til 120 procent, bliver billedet større (og vice versa).

 

4.

Skær benene lidt længere

Det kan være en stor hjælp i starten at skære benene, der skal flettes, 1-2 mm længere end angivet på skabelonen. Det kan give den fornødne plads, indtil teknikken er på plads.

5.

Giv den gas

Du skal ikke være bange for at vride, hive eller trække. Det kræver nogle gange (lidt) vold og magt at få julehjerterne til at arte sig. Heldigvis kan de holde til meget uden at gå i stykker, hvis bare papiret er af ordentlig kvalitet.

6.

Hold styr med papirclips

Når en række er flettet færdig, kan den nemt forrykke sig, når du går i gang med den næste. Hold styr på tropperne ved at fæstne med papirclips undervejs. Fjern clipsene igen, når den sidste række skal flettes for mest mulig fleksibilitet.

 

Sådan fletter du et julehjerte med stjernemønster

Sådan fletter du et julehjerte med asymmetrisk mønster

Sådan fletter du et julehjerte med hjertemønster

Sådan fletter du et julehjerte med ternet mønster

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto