Tryl flødekartoflerne om til en lækker suppe

En kold rest flødekartofler fra lørdagens måltid behøver ikke ende i skraldespanden.

Du har lavet en god omgang flødekartofler til oksemørbraden og rødvinen lørdag aften, og selvfølgelig gemmer du resten, for det er både god fløde og gode kartofler. Der er bare ikke lige nogen, der gider spise resten om sødagen, så mandag står resten  stadig og glor på dig fra anden hylde i køleskabet. Men i stedet for at trække på skuldrene og hytte den kolde rest ud i skralderen, så brug den til en dejlig efterårssuppe mandag aften. Det lyder måske umiddelbart lidt bizart, at flødekartoffel kan indgå i en suppe, men tænk over det. Du bruger jo alligevel ofte kartofler og fløde i diverse supper, så hvorfor ikke få genbrugt din rest. Det giver kun god mening.

Sådan gør du

Skær løg og porre ud og sauter det i lidt olie i en gryde.

Mos evt. kartoflerne lidt op med en gaffel. Hæld kartofler og hønsefond i gryden, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Giv det hele et opkog og lad simre i 15-20 min. Blend med en stavblender og server.

Hurtig ærtesuppe med parmaskinke

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 porre
  • lidt olie
  • 1 liter hønsefond
  • rester af flødekartofler
  • (Persille til pynt)

Mad til 2 til 4 personer – alt efter, hvor meget rest du har tilbage

Tid. cirka 30 minutter.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto