Tryl din rest af flødekartofler om til sprøde croquetas

Den kolde rest af flødekartofler fra weekendens middag behøver ikke ende i skraldespanden. Brug den i stedet til små, sprøde Croquetas.

De små croquetas er super lette at rulle, og så får du brugt din rest af flødekartofler. De er gode som forret eller som tilbehør til et stykke kød og lidt grønt. Og så er de super børnevenlige, og kan dyppes i måde chilimayo eller almindelig mayo.

Velbekomme!

Sådan gør du

Mos flødekartoflerne groft med en gaffel.

Tilsæt revet ost cirka svarende til en fjerdedel af mængden af kartoffel.

Form massen til små runde kugler, og vend dem først i mel, så i sammenpisket æg, og til sidst i rasp. (Put evt. lidt røget paprika i raspen)

Frituresteg kuglerne og spis med det samme.

Ingredienser

  • Rester af flødekartofler
  • Revet ost (3/4 del af mængden af kartofler du har i rest)
  • 1 æg
  • Mel til panering
  • Rasp til panering
  • Evt. røget paprika til at blande i raspen

Hvor mange croquetas, du får, afhænger af, hvor stor din rest af flødekartoffel er.

Tid cirka 45 min.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto