Forvandl dine pølsehorn til nuttede dyr

Stjæl denne ide til den næste børnefødselsdag. Sjove pølsehorn er altid et hit.

Pølsehorn er en nem og klassisk spise til børnefødselsdagen, men overvej lige at pimpe hornene en smule op til næste fest. Det giver et ekstra smil på læben, når pølsehornet ligner en buttet gris eller en miniature mumie.

Nemme pølsehorn

Vi har valgt den helt nemme udgave, hvor vi har snydt lidt med dejen, og hentet den fra køledisken. Du kan lave cirka 10 små pølsehorn ud af en almindelig pakke færdigdej, men sørg for at købe lidt ekstra, så du kan eksperimentere lidt. Find selv på andre fine dyr med børnene, der garanteret vil synes, at det er sjovt at være med i køkkenet, når der skal laves pølsehorns-dyr.

Hvad skal du bruge:

  • Dej til pølsehorn
  • Pølser
  • Æg (til pensling)
  • Nelliker eller candy eyes

Sådan gør du:

Mumien: Her skal du bruge tre til fire små strimler, som du vikler om en halv pølse. Stik nelliker i som øjne, og pensel med æg, inden du kommer i ovnen i cirka otte minutter ved 175 grader  – eller til mumien er gylden.

Gris: Grissebassen starter med en lille bolle af dej. Knæk en centimeter af pølsen og stik ned i dejen som tryne, og brug igen nelliker til øjne og til næsebor. Form små trekanter til ører. Pensel med æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka otte minutter – eller til grisene er gyldne.

Eremitkrebsen: Rul et længere stykke dej sammen som en pølse og rul dejen rundt om pølsen. Form små kugler til øjne og små kløerne ud af dejen. Brug igen nelliker eller candy eyes som øjne, og pensel med æg. Bag krebsene i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka otte minutter – eller til de er gyldne.

Velbekomme!

 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto