Spar penge på gør-det-selv-rejser

Der kan være penge at spare, hvis du selv skruer din rejse sammen på nettet. Men der er også faldgruber, som du skal være opmærksom på.

Gør-det-selv-rejser

Du trænger til ferie. Men skal du tage charterrejsen med det kendte rejseselskab eller selv arrangere turen? Rejsemarkedet i dag er bredt og varieret, men er du ude på at spare penge kan gør-det-selv-rejser være løsningen. Det viste en undersøgelse, som Forbrugerrådet Tænk lavede i efteråret 2017, for én uges ferie med samme krav til hotel, vandafstand og så videre. Her blev en tur til Thailand 10.000 kroner billigere, og en tur til Mallorca 6.000 kroner billigere “gjorde-man-det-selv”. Men modsat blev en tur til Grækenland faktisk dyrere.

Læs også: Smæk stængerne op i ferien

Har du tid, kan du spare

For tingene er desværre ikke så enkle, at den ene løsning altid er billigere end den anden, forklarer Lars Baadsgaard, projektleder hos Forbrugerrådet Tænk og manden bag undersøgelsen:
“Har du tiden til at researche, er du fleksibel, og har du ikke noget imod lidt usikkerhed, vil du kunne spare penge ved selv at arrangere rejsen. Nogle mennesker er dog tryggest ved, at det hele er planlagt, og så er pakkerejsen ofte det bedste valg, fordi de ellers ender med at stresse over usikkerheden og ikke nyder ferien. Det er langt hen ad vejen et temperamentsspørgsmål også.”

Lav din research

Som forbruger handler det om at bruge knofedt, skal du finde den billige rejse. Søg på forskellige rejsesider og datoer og sammenlign med rejsebureauerne. Samtidig skal du huske, at du står for alt selv. Det gælder også rejseforsikringen, som kan vise sig at være vigtig.

“Når du-gør-det-selv, kan du ofte ikke få pengene tilbage, hvis du bliver syg. Her kan en årsrejseforsikring hjælpe dig,” siger Lars Baadsgaard:

“Tjek med forsikringsselskabet, hvad den inkluderer: Er der afbestilling? Hjemtransport? Sportsudstyr? Tillæg kan være nødvendige, så undersøg forsikringsmarkedet i god tid, så du ikke risikerer at ende med at betale for meget for en for dårlig forsikring.”

5 gode råd til gør-det-selv-rejser
  1. Sammenlign priser – også med rejsebureauerne. Tjek flere fly- og hotelsites og gør det over en periode. Flyportaler og -selskaber kan have forskellige priser, ligesom nogle hoteller er villige til at overbyde hotelportalerne, hvis  du kontakter dem direkte.
  2. Gå på hjemmesider som Trustpilot for at se hotellers renommé, men vær kildekritisk, og sammenlign med dine egne kriterier og forventninger.
  3. Hav is i maven, når der står ét værelse tilbage på et hotelsite – ofte popper et nyt op dagen efter. Det samme gælder flybilletterne.
  4. Ved gør-det-selv-rejser kan en årsrejseforsikring beskytte dig. Husk tillæg som afbestilling og hjemtransport, og tjek betingelserne.
  5. Som regel er det kun håndbagage, der er inkluderet i den billige flypris, og visse flyselskaber kan have andre, mere skjulte gebyrer. Undersøg det, inden du klikker køb.

Få flere gode råd på taenk.dk 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto