Sådan gør du dit barn helt tryg ved at sove ude

En lejrskole, et fodboldstævne eller en sleepover hos en ven er noget, de fleste børn elsker og glæder sig til. Tisser dit barn i sengen om natten, kan det dog dæmpe lysten til at sove ude markant, men din lille sengevæder kan sagtens få en god oplevelse alligevel. Få tips og tricks til, hvordan du bedst håndterer det, her.

Natunderbukser for dit barn

I takt med at dit barn bliver større, kommer der flere og flere spændende situationer, hvor dit barn skal sove ude. Det kan være børnehavens eller skolens årlige lejrskole, et stort fodboldstævne eller en hyggelig overnatning hos en ven i weekenden. Og sengevædning behøver bestemt ikke at være nogen hindring. Det kræver bare en lille smule forberedelse, så er dit barn lige så klar som de andre.

Vidste du, at det er helt normalt at tisse i sengen i en periode? Næsten hvert femte barn mellem 4 og 15 år prøvet det i en kortere eller længere periode.

Her får du 5 gode huskeregler:

1.

Husk! Dit barn er ikke alene

Har dit barn ikke lyst til at tage med på lejrskolen eller fodboldstævnet, fordi det er bange for at tisse i sengen, er det en god idé at minde det om, at det ikke er alene. Faktisk vil der i en typisk 0. klasse være tre-fem sengevædere. Så selv om det ikke er noget, børnene taler om i skolen, er der mange, der har det på samme måde.

2.

Øv jer derhjemme

Hvis det er første gang, dit barn skal sove ude, er det en god idé at øve jer hjemmefra, så dit barn føler sig helt tryg ved sengerutinerne. Dit barn skal forsøge at undgå at drikke lige før sengetid, huske at gå på toilettet som det sidste, inden det lægger sig til at sove og hoppe i et par DryNites natunderbukser, der kan holde både sengen og dit barn tør.

3.

Gør det diskret

Selv om det er helt normalt, synes de fleste børn, at det er pinligt at tisse i sengen. Tænk, hvis de andre børn opdager det og måske også driller med det? Et par natunderbukser kan gøre situationen nemmere for dit barn, da det dermed er sikret en diskret beskyttelse om natten. Og så ingen behøver at vide det. Du kan for eksempel give dit barn en sovepose med og lægge natunderbukserne ned i soveposen hjemmefra. Så kan dit barn gøre sig natteklar helt diskret.

4.

Alliér jer med en voksen

Alt efter hvor gammelt dit barn er, kan det også være en god idé at alliere jer med en af de voksne, der er med på turen. Dit barn er nok ikke så vild med, at nogen skal have det at vide. Men det er altid godt at have én, der lige minder en om at gå på toilettet eller hjælper med at komme af med de våde natunderbukser.

5.

Giv dit barn en lommelygte med

Noget af det hyggeligste ved at være på lejrskole eller sove hjemme hos en ven er at ligge og snakke i mørket. Det kan der godt gå lang tid med, så husk dit barn på, at turen til toilettet skal være det allersidste, der sker, inden han eller hun falder i søvn. Giv dit barn en lommelygte med, så det trygt kan finde vej til toilettet.

Pakkeliste til en god overnatning
  • Et par DryNites til hver nat.
  • Vådservietter, så dit barn diskret kan vaske sig, hvis han eller hun har tisset i bleen om natten.
  • Et par skraldeposer til brugte natunderbukser og eventuelt vådt nattøj.
  • Ekstra nattøj og underbukser, hvis uheldet er ude.
  • En lommelygte, så dit barn trygt kan gå på toilettet om natten.

Prøv DryNites gratis! På drynites.dk kan du bestille en gratis prøve og se, om de absorberende natunderbukser kan hjælpe dig og dit barn.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto