Gorm Wisweh: “Mit bedste trick er at lege og være kreativ”

Gorm Wisweh er ikke bange for at fejle, når han eksperimenterer med nye retter i køkkenet, men den ukronede pizzakonge har accepteret, at han ikke kan overgå den perfekte Holiday-dip, som gerne ryger ned i indkøbskurven flere gange om ugen.

Gorm Wisweh foran Nyhavn

Hvad er dit bedste køb?

Min ladcykel. Det er bare rart at starte dagen med lidt motion, og de morgener, hvor jeg ikke har så travlt, elsker jeg at tøffe gennem byen og blive vækket af den friske luft. Og så er ladcyklen bare super københavnerpraktisk, for jeg kan både cykle børnene i børnehave og vuggestue og bruge den til indkøb eller udflugt med ungerne. Det er bare så hyggeligt at se de to rollinger sidde med deres cykelhjelme på, spise rosiner og sludre, mens vi bumler derudad.

Mere om Gorm Wisweh

35-årige Gorm Wisweh bor på Vesterbro i København med sin kæreste og deres to børn. Han er autodidakt kok og medejer af den italienske pizzarestaurant Gorm’s, som blandt andet ligger i Nyhavn, på Fisketorvet og i Tivoli i København samt i hjertet af Odense.

Hvad er dit største fejlkøb?

Jeg købte engang ved en fejl et vaffeljern til at lave isvafler og ikke almindelige vafler. Jeg vidste, at jeg aldrig ville bruge det, men jeg blev alligevel lidt ærekær og tænkte: “Jeg bliver sgu ham, der laver hjemmelavede isvafler!” Jeg har ikke brugt det en eneste gang, og jeg glemmer, at det er der, indtil jeg trækker i den forkerte skuffe, og det falder ned i hovedet på mig.

Er der noget, du er flov over at lægge på indkøbsbåndet?

Nu arbejder jeg jo som kok, så man skulle tro, at jeg kunne røre min egen dip til chips. Men jeg kan bare ikke røre en dip, der smager ligesom Holiday. Og det, synes jeg, er lidt pinligt, for jeg burde i teorien have opfundet min egen perfekte dip. Så det kan være lidt akavet, når Holiday ryger op på indkøbsbåndet for tredje gang på en uge.

Har du en “guilty pleasure”?

Jeg er alt for glad for pomfritter. Jeg tror, det kommer af, at mine forældre havde restauranter, og 90’ernes børnemenuer var spækket med kyllingelår, pølser og pomfritter. Så det duftede hele tiden af friture og pomfritter, men jeg fik aldrig lov til at spise dem. Totalt tortur for en dreng på otte. Der burde have været nogle børnemyndigheder indover! Jeg er ikke stolt af det, men i dag kan jeg indimellem godt finde på at stoppe ved en fastfoodrestaurant bare for at købe pomfritter.

Hvad er dit bedste trick til en nemmere hverdag?

Det kan lyde enormt smart af en kok, men mit bedste trick er at lege og være kreativ. Jeg har selv to små børn, så jeg ved, at det er enormt svært at få aftensmaden til at fungere. Men jeg er ikke bange for at fejle og elsker at eksperimentere. Så kast dig ud i sæsonens grøntsager, eller prøv et helt ny ret, og vær ikke bange for, at du ikke rammer plet første gang. Du kan jo altid grine af, at der kom for meget chili i, og næste gang putter du bare mindre i.

Hvis penge voksede på træerne, hvad ville du så investere i?

Min vildeste drøm ville være at åbne Gorm’s i New York. Byen er det største sted for pizza og italiensk mad uden for Italien. Det er et marked, der kan “make eller breake” dig. Det er den ultimative test for, om Gorm’s rent faktisk holder. Hvis det sker en dag, vil jeg også være tilfreds og sige, at det var det.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto