10 gratis oplevelser i Danmark

Skal du holde ferie i Danmark, men også holde budgettet nede? Vi har i samarbejde med Circle K fundet 10 spændende oplevelser for store og små, som ikke koster en krone!

De Glemte Kæmper - gratis oplevelser i Danmark
Find 'De 6 glemte kæmper' på Københavns vestegn.

Ude godt, men hjemme bedst – sådan er der sikkert mange der har det. Danmark er også et skønt sted at være om sommeren, især hvis man har nogle gode ferieaktiviteter i baglommen.

Vi ved dog, at det kan være svært altid at finde spændende og billige steder at besøge, hvorfor vi her i artiklen har samlet 10 sjove, gratis oplevelser for hele familien.

10 oplevelser, der har gratis entré

1.

Leg i Danmarks største sandkasse

I Råbjerg Mile strækker de smukke sandklitter sig så langt, som øjet rækker. Det er Danmarks største vandreklit, som hvert år flytter sig omkring 15 meter tættere på Kattegat. Smid sko og strømper, og mærk det bløde sand under fødderne, mens I snupper en travetur på dens sand.

Adresse:

2.

Tag på pluk-selv-eventyr

Grennesminde er et økologisk gartneri og café, der samtidig har hjertet på rette sted og hjælper unge med særlige behov i job og uddannelse. Her kan I gå på pluk-selv-eventyr med en kurv eller trækvogn – og fylde den med alskens økologisk frugt og grønt. Ungerne kan også komme tæt på dyrene og møde både kælegrise, heste, æsler, høns, ænder, kaniner, geder og alpakaer.

Adresse:

3.

Hør træerne synge

Siden 1980’erne har berømte musikere plantet et træ i Kildeparken midt i Aalborg – en lille stander ved hvert træ spiller et medley af sangernes mest kendte sange, når du trykker på knappen. Kildeparken har mere end 80 syngende træer. Du kan blandt andet høre Take That, Bryan Adams, Sting, Elton John og Cliff Richard.

Adresse: 

4.

Det danske svar på Stonehenge

På en øde lollandsk mark med udsigt over havet er billedhugger Thomas Kadziolas kunstværk ved at tage form. Dodekalitten består lige nu af 10 stenfigurer. Halvdelen af dem er færdighuggede – og når det er færdigt i 2025, vil der være 12 figurer.

Det er et magisk sted, men det mest magiske er dog, at stenene synger, for inde i cirklen klinger smuk elektro-akustisk musik.

Adresse: 

5.

Et gigantisk Lego-hus

Lego House er et nyt og kreativt oplevelseshus, som er fyldt med mere end 25 millioner Lego-klodser. Du kan købe billet til særlige oplevelseszoner, men huset byder også på masser af gratis oplevelser. Se en af verdens største Lego-modeller, det 15 meter høje Tree of Creativity, og slip ungerne løs på de ni kreative legepladser på husets tagterrasser.

Adresse:

6.

Nyd udsigten fra toppen af et fyrtårn

I Vendsyssel ligger det imponerende naturområde Rubjerg Knude, hvor du kan komme helt op i det gamle fyrtårn fra år 1900 og nyde udsigten over det unikke klitlandskab. Fyret var på et tidspunkt næsten dækket af sand fra vandreklitten, men i dag er sandet vandret forbi. Fyret er dog stadig truet, da klintens stejle skrænt rykkere nærmere og nærmere. Fyret har åbent hele døgnet alle ugens dage, og der er fri entré.

Adresse:

7.

Gå på jagt efter skjulte trækæmper

Tag familien med på skattejagt på Københavns Vestegn, hvor kunstneren Thomas Dambo har skabt seks kæmpefigurer i genbrugstræ, som alle er placeret på et lidt hemmeligt og smukt sted ude i naturen. Start for eksempel med Lille Tilde, der titter frem fra de høje træer ved Vallensbæk Mose, og se, om I kan finde alle seks.

Find skattekortet på thomasdambo.dk

8.

3.500 sparebøsser på ét sted

Vist er der fint og flot på de store museer som Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Louisiana. Men har I nogensinde set Danmarks største samling af sparebøsser? På sparebøssemuseet i Randers kan I opleve 3.500 af slagsen udformet som grise, bamser, fugle, kænguruer, biler og tegneseriefigurer – og nogle af dem har eksisteret siden 1600-tallet. Der er gratis adgang for alle.

Adresse:

9.

Syd jeres eget Læsøsalt

På Læsø Salt syder de stadig salt som i gamle dage, og I kan suge stemningen til jer fra de dampende sydehytter, mens I lytter til det spændende foredrag. I kan også prøve at syde jeres eget Læsøsalt på de små minipandeanlæg. Ellers byder Læsø Salt på en hyggelig legeplads. Entré er gratis – syd-selv koster 80 kr.

Adresse:

10.

Bliv klogere på bæredygtighed

På Økolariet i Vejle kan du trykke, mærke, skubbe, teste og tegne dig gennem masser af interaktive oplevelser – og samtidig blive klogere på, hvordan vi mennesker påvirker vores klode. Økolariet har udstillinger om natur, miljø, klima, energi og sundhed, og entréen er gratis.

Adresse:

Circle K’s guide til sommerlandet

Når solen skinner over Danmark, er landet allerdejligst og byder på mange fantastiske oplevelser. Så sæt jer ind i bilen, og kør ud i de skønneste egne med Circle K’s sommerguide.

Her får du Circle K’s bedste tips til spændende oplevelser, og har du brug for en pause på vejen, så hold den hos os. Her kan du i hyggelige omgivelser nyde pausen, proviantere og få ny energi til både din egen og din bils motor.

De smukkeste, sjoveste og mest underholdende oplevelser ligger kun en køretur væk i vores dejlige land.

Circle K

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto