Når Halloween-festen kalder

En invitation til en Halloweenfest satte Sofies kreative evner på prøve, da hun besluttede sig for at komme til festen som den onde heks Maleficent.

Halloweenkostume Maleficent

Oktober er efterhånden blevet lig med gys, græskar, spøgelser og masser af Halloween-(u)hygge, og i år har min veninde  gjort alvor af gysen og inviteret til Halloween-fest. Det eneste problem ved det er, at man SKAL møde op udklædt i et cool Halloweenkostume.

Da jeg var barn, lavede jeg alle mulige kreative ting med min mor, så jeg besluttede at tage udfordringen op, og forsøge at lave mit eget Halloweenkostume. Jeg må nok erkende, at det ikke var heeelt lige så 1-2-3-nemt, som jeg havde forestillet mig, og at de kreative ting, jeg lavede som barn, nok primært var min mors fortjeneste. Ikke desto mindre kom der da en hovedbeklædning ud af det, som jeg har tænkt mig at tage på, når Halloween-festen kalder.

Hvor var stylisten?

Følg med, når redaktionen kaster sig ud i forskellige DIY-projekter. Vi viser dig det ærlige resultat – uden filter.

Efter jeg havde lavet lidt research, var der hurtigt enighed på redaktionen om, at jeg skulle at lave en udklædning som Disney-karakteren Maleficent. Jeg tænkte, det lød meget nemt, eftersom man her kan slippe godt af sted med et kostume bestående af sort tøj, en hovedbeklædning og en masse makeup. Jeg googlede, var på Pinterest og YouTube, og gav mig herefter i kast med min egen fortolkning af de mange guides, der findes på derude.

1.

Det brugte jeg

Jeg startede med værktøj og materialer til mit kostume. Det bestod af to plastickrus, tape, ståltråd, en tang, stanniol og en hårbøjle.

2.

Høje horn

Så klippede jeg otte nogenlunde lige lange stykker ståltråd, fire per kop/horn. (Husk at have en ordentlig tang at arbejde med!). Derefter tog jeg en plastikkop, og kom de fire stykker ståltråd igennem i en lille firkant i bunden af koppen. Derefter fastgjorde jeg enderne med tape, og begyndte at forme hornene.

Undervejs fastgjorde jeg ståltråds-enderne til hinanden i toppen for at holde styr på dem. Det gentog jeg så, til jeg havde to nogenlunde ens horn. Herefter beklædte jeg hornene med sølvpapir og sort gaffatape.

Se også, hvordan det gik, da chefredaktøren bagte citronmåne

3.

Flotte horn

Det, at forme hornene, tog lidt lang tid, men at beklæde dem med sølvpapir og gaffatape var virkelig nemt. Så langt så godt.

4.

En hat

Da hornene var klar, skulle jeg lige tænke mig lidt om. Hvad skulle mit næste træk være? Egentlig havde jeg tænkt, at hornene skulle fastgøres på den hårbøjle, jeg havde købt, og som jeg havde set flere på nettet gøre det. Men det var som om, de horn jeg havde lavet, var lidt for store og tunge til, at de kunne sidde ordentligt fast på hårbøjlen. Jeg ville jo egentlig også gerne have noget, der gik ned over håret og havde den der spids i panden, så jeg besluttede mig for at lave en slags hat i avispapir og gaffatape.

For at få den rette størrelse på min hat, kom jeg tape omkring mit hoved, ud over ørerne, og med klistret udad. På den måde havde jeg et mål. Derefter satte jeg avisen fast på tapen i kanten af hatten. Det gik ret nemt. En helt anden udfordring var så at få den høje avishat formet som en rund hat. Det var til gengæld ikke helt nemt. Efter et mislykkedes forsøg besluttede jeg mig for at beholde avishatten på, mens jeg fastgjorde noget tape på hovedet, der kunne forme avispapiret efter mit hoved.

Herefter tog jeg den nu runde hat af, og beklædte hele hatten med sort tape. Jeg klippede så buer og spids i panden på hatten for til sidst at tape hornene fast på hatten med en masse gaffatape. Så var jeg næsten færdig.

5.

Masser af makeup

Det sidste, jeg gjorde, var at lave en choker ud af tape, hvor jeg klistrede to stykker  sammen mod hinanden for til sidst at lukke med et lille stykke tape omkring min hals.

Så var der ‘bare’ makeuppen tilbage. Den findes der også uendelige tutorials af på nettet. Jeg havde ikke købt teatersminke eller andet, så jeg måtte ty til, hvad jeg end kunne finde i min makeup-skuffe. Jeg forsøgte at tegne mine kindben så markante som muligt og finde noget, der kunne lysne resten af ansigtet. Til sidst kom jeg mørk øjenskygge på og en masse mascara. Og selvfølgelig de røde læber, som Maleficent har det.

Egentlig blev det jo et ok resultat, men det tog virkelig lang tid (nok fire timer samlet set), og så genialt et Halloween-kostume synes jeg måske heller ikke, det blev, når man tager alle de mange timer, jeg lagde i det, i betragtning. Set i bakspejlet må jeg nok erkende, at mine kreative evner er lidt rustne, og at man ikke skal undervurdere en god gang teatersminke som det sidste finish. Det havde nok også været federe at lave hornene lidt mindre, da jeg kan afsløre, de ikke er helt så handy at rende rundt med. Derudover overvejer jeg lige, om jeg ikke skal anskaffe mig en sort kappe og noget teatersminke – og måske også et par grønne kontaktlinser – inden jeg skal rigtigt til Halloween-fest på lørdag.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto