8 træningstips du kan snyde ind i din hverdag

Det behøver ikke at koste dig tid eller penge at stramme ballerne op eller styrke ryggen. Vi giver dig otte tips til træning, du nemt kan få plads til både hjemme og på jobbet.

Kvinde danser med støvsuger som hjemmetræning

Lad være med at få dårlig samvittighed over, at du ikke altid lever op til sundhedsstyrelsens anbefalinger om motion. Lidt har også ret, specielt hvis du sørger for, at få rørt kroppen og styrket musklerne hver dag. Her er otte tips til hjemmetræning, du kan lave, mens du har gang i noget andet – Det bedste er, at du ikke behøver at tage motionstøj på.

1.

Træn ballerne, når du venter

Squats er guds gave til ballerne. Gør det til en vane at squatte, når du skal have vasketøjet ind og ud af vaskemaskinen. Hvis du er overskudsagtig, så tager du lige 50-100 mens du venter på, at vasken centrifugerer færdig. Du kan også squatte, når du står ved kaffeautomaten eller venter ved kopimaskinen.

2.

Dans når du gør rent

Skru op for musikken, og dans mens du tørrer støv af, støvsuger og vaske gulv. Det gør lige, at du får pulsen op og hvis der er nogen i hjemmet, der synes du er kikset, så kan de jo bare gøre rent, så du kan løbe en tur

3.

Lav planken, når der er reklamer

Reklamepauserne imellem film og programmer er irriterende lange. Brug reklamepauserne på noget fornuftigt og læg dig ned i planken 3 gange 30 sekunder. Det er godt for hele din krop og reklamerne er alligevel ikke så spændende.

4.

Tag kaffen eller mødet ’to-go’

De sædvanlige caféture med veninderne kan sagtens blive en del af din hverdagstræning. Tag i stedet kaffen ’to-go’ og gå en god tur med veninderne. Det er hyggeligt og I kan stadig få snakket en masse. Du kan også holde gå-møder med dine kollegaer – nogle gange tænker man bedre, når man bevæger sig samtidig.

5.

Hop op på jernhesten

Det er altid rart at kunne sætte sig ind i bilen, bussen eller toget på vej til arbejde. Men det kan hurtigt blive en vane at tage cyklen i stedet. Du forbrænder mange kalorier på cyklen og det er en motion du så heller ikke ville kunne komme udenom i løbet af din dag.

6.

Tag trappen – altid

’Tag trappe’. Den har man hørt mange gange før. Men seriøst, tag trappen! Det er sådan en nem måde at få inkorporeret lidt ekstra motion ind i hverdagen. Du strammer lår, lægge og baller og så får du samtidig din puls op – det er win win!

7.

Lad børnene være din træningscoach

Har du børn, så skal de jo gerne ud og lege i haven eller på den nærmeste legeplads. Gør dig selv (og dem) den tjeneste at deltage aktivt i legene. Du kan imitere deres bevægelser: så når de gynger, så gynger du, når de rutscher, rutscher du, og hver gang de rejser sig op i sandkassen, så rejser du dig også op. Børn er nemlig væsentlig mere aktive end vi er. Vi voksne har en tendens til at økonomisere med vores bevægelser.

8.

Stram op indefra

Når du står og vaske op, holder for rødt eller venter ved kopimaskinen, så lav knibeøvelser i underlivet. Du kan nok ikke lave for mange knibeøvelser. Så gør det så ofte du kan . Det er nemt og du skal bogstaveligtalt ikke røre en finger.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Bare lige for en god ordens skyld, så får du lige Sundhedsstyrelsens anbefalinger for motion. For hvis du gerne vil forebygge de fleste livsstilssygdomme, så skal der lidt mere til end squats ved kopimaskinen
Her får du anbefalingerne om fysisk aktivitet til voksne 18-64 år

  • Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter. Hvis de 30 minutter deles op, skal aktiviteten vare mindst 10 minutter.
  • Mindst 2 gange om ugen skal der indgå fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken. Der skal indgå aktiviteter, som øger knoglestyrken og bevægeligheden.
  • Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige fordele.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto