Huskeliste til den ultimative halloweenfest

Vi har tænkt på alt og samlet de bedste ideer til en gysende (u)hyggelig halloweenfest fyldt med skræk og gru.

Huskeliste til din halloweenfest

Halloween er en fest for både børn og voksne, og den 31. oktober fejrer vi årets måske mest hårrejsende højtid. Man bliver aldrig for gammel til at klæde sig ud som noget, der er taget direkte ud af en gyserfilm, drikke syrede drinks og spise skræmmende snacks.

Vi giver dig al den inspiration (og en huskeliste), du har brug for, så du kan invitere alle dine eller børnenes venner til den ultimative halloweenfest.

Huskeliste:

1.

En gysende invitation

Ingen fest uden gæster, så start med at få sendt invitationer af sted. Selvom det måske er nemmest lige at oprette en event på Facebook, så skaber du den helt rette stemning fra starten med hjemmelavede invitationer. Og dine gæster vil elske det. Gå all in på spøgelser, flagermus, edderkopper og vampyrer – og husk at skriv, at dresscoden er: uhyggelig!

2.

Uhyggelig udklædning

De hedenske keltere klædte sig ud for at skræmme onde ånder væk, og du kan gøre dem kunsten efter. Det er mørkets kræfter, trolddom og magi, der er på spil denne aften, så tænk i bloddryppende zombier, gnæggende hekse og raslende skeletter. Det kan faktisk ikke blive uhyggeligt nok.

 

3.

Forvandl dit hjem til et spøgelseshus

Giv dine gæster det ultimative halloweengys med nogle få, men effektive effekter. Dæk vinduerne med sorte affaldssække og sluk lyset og oplys kun med sorte stearinlys. Du kan også bruge tøris til at lave tåge og give den perfekte, dystre stemning. Pynt væggene med kunstigt spindelvæv, store edderkopper, flagermus og måske en løkke, der hænger ned fra loftet. Uuuuuuh!

 

4.

Ekstra rekvisitter

Har du lidt ekstra tid og overskud, kan du peppe udsmykningen op med nogle store rekvisitter. Du kan for eksempel lave et stort spøgelse ud af pap og hænge et hvidt lagen over eller give festen lidt kirkegårdsstemning med gravsten skåret ud af flamingo. Mal dem grå og skriv noget uhyggeligt derpå som eksempelvis You are next. Du kan også sætte en gammel gyserfilm til at køre på fjernsynet – de uhyggelige billeder er med til at skabe den helt rigtige stemning.

5.

Blodige drinks

Skru op for uhyggen ved at præsentere dine gæster for uhyggelige drinks. Lav for eksempel din yndlingsdrink i en stor bowle og fyld den med frosne vingummi-orme og en blodig hånd (frys rød saft i en engangshandske), server røde shots i kanyler eller andre farverige drinks i kolber og reagensglas.

Børn skal – selvfølgelig – have alkoholfrie drinks, men det behøver ikke være kedeligt af den grund. En giftig punchbowle med grøn sodavand og frosne vampyrvingummier skal nok blive et hit!

6.

Skumle snacks

Ingen halloween uden nogle skumle snacks! Det helst skal ligne noget, du absolut ikke har lyst til at spise, og forberedelserne behøver ikke at tage lang tid. En halv pølse kan hurtigt komme til at ligne en bloddryppende finger, du kan lave minigræskar ud af mandariner eller forvandle slikkepinde til små spøgelser*. Alt med blod, slimede orme, blodskudte øjne og klamme edderkopper tæller.

*Læg en hvid serviet over slikkepinden, fæstn med elastikbånd under hovedet og tegn sorte øjne på – uhyggelig snack på 1 minut!

7.

Scary underholdning

En lille aktivitet er en god måde at samle dine gæster på uanset alder. Til de voksne kan du for eksempel lave en musikquiz med titelmusikken til klassiske gyserfilm som Psycho, Ondskabens hotel og Child’s Play med den uhyggelige dræberdukke Chucky. Børnene ved nok ikke lige så meget om gysersoundtracks. Til gengæld vil de helt sikkert godt konkurrere om at fortælle den mest uhyggelige spøgelseshistorie i lommelygtens skær.

Om halloween

Halloween er altid den 31. oktober. Selve navnet halloween stammer fra den katolske All Hallow’s Eve, men højtiden har rødder tilbage til de hedenske kelteres nytår, og det er deres traditioner, vi udfører med græskarlygter og uhyggelig udklædning. Halloween har længe været kæmpestort i USA, men har efterhånden spredt sig til resten af verden også.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto