Varmende japansk ramen med sojaæg

Få en pause fra risengrød og flæskesteg med en skål dampende varm japansk ramen.

Kikkoman Japansk Ramen

Suppe er bare vintermad, og japansk ramen – også kendt som nudelsuppe – er ingen undtagelse. Suppens dybe umami, de friske grøntsager, det møre kød og den salte soja går altså bare op i en højere enhed.

At lave sin egen ramen er ikke så omstændeligt, som det måske lyder. Det er ikke lige så hurtigt som en omgang kviknudler (bevares!), men det er en taknemmelig ret, som mest passer sig selv og ikke kræver alverdens forberedelse.

Løber din mund også i vand nu? Få dit ramen-fix med denne lækre og enkle opskrift, som giver alle kvik- og kopnudler baghjul.

Sådan laver du japansk ramen med sojaæg

Til 4 personer

Du skal bruge 

  • 4-500 g svinebryst uden svær
  • 1½ l hønsebouillon
  • 1½ dl Kikkoman sojasauce
  • 2 løg
  • 20 g ingefær i grove stykker
  • 200 g ramen-nudler
  • ½ broccoli
  • 6 forårsløg
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 1 pakke enokisvampe

Sojaæg

  • 4 æg
  • ½ dl vand
  • 1 dl Kikkoman sojasauce
Tip! Ramen er genialt til at få ryddet op! Både kød og grøntsager kan skiftes med det, du lige har i køleskabet.

Sådan gør du

Dagen før suppen skal serveres: Kog æggene smilende. Pil dem og lad dem marinere et døgn på køl i en blanding af vand og sojasauce. Æggene er i øvrigt lettest at pille, når de er kølet af, så lad dem endelig ligge i koldt vand, når de er færdige med at koge. På den måde undgår du også, at blommen varmer videre inde i ægget.

Den dag, suppen skal serveres: Kom svinebrystet i en gryde, tilføj hønsebouillon, sojasauce, halverede løg og ingefær. Kog svinebrystet ved mellemvarme i cirka en time. Tag kødet op og si suppen.

 

I suppen koges nudlerne 3-4 minutter. Nudlerne tages op og placeres i skåle sammen med skiver af svinebryst og halverede sojaæg. Blanchér broccolibuketter og forårsløg 1 minut i den kogende suppe og læg i skålen. Læg rå enokisvampe og bønnespirer ved. Slut af med at hælde den varme suppe over.

Tip! Skal det gå stærkt, er et friskkogt æg også super lækkert på din ramen – vi anbefaler pocheret, blødkogt eller smilende æg til din suppe.

Værsgo!

Kikkoman Japansk Ramen

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto