“Jeg måtte finde på noget andet at arbejde med”

Ruben Blum skiftede fra at arbejde som tømrer til at arbejde som gårdmand i institutionerne på grund af en knæskade. Han reparerer legepladser, og nogle gange hjælper børnene til.

nyt job på legepladsen

“Jeg er uddannet tømrer, men allerede i starten af 20’erne fik jeg bøvl med knæene. For meget løben rundt på fodboldbanen i for mange år, det er en klassiker, og knæene kunne ikke holde til det. Jeg blev opereret nogle gange, men det blev ikke godt nok til, at jeg kunne arbejde videre som tømrer. Så jeg måtte finde på noget andet at arbejde med.”

Børnene hjælper til

“Jeg vil gerne bruge mine hænder, når jeg arbejder, og det endte med, jeg blev ansat i et team, der reparerer legepladser i børnehaver på Østerbro i København. Det har jeg lavet i knap 17 år nu. Børnene kender mig og råber “nu kommer Ruben”, når de ser mig komme ind på legepladsen. De vil rigtig gerne være med til at hjælpe, og jeg giver dem også lov. De får en kost, så de kan feje, og nogle skovle, så de kan få sandet op i sandkassen igen. At det meste sand så havner ved siden af sandkassen er en anden sag, men jeg synes bare, det er hyggeligt. Jeg har selv børn på 10 og 14 år og kan da sagtens huske, hvor glade de blev, når de fik lov til at hjælpe med ting, de voksne laver, og de oplevelser vil jeg gerne give til de her unger.”

Læs også: “Jeg valgte en anden vej”

“Det er både piger og drenge, der kommer over til mig på legepladsen. Drengene vil gerne tage fat, mens pigerne tit fjoller. Så gemmer de sig og kalder på mig og laver alle mulige numre med mig. Det er skægt. Jeg tror ikke, at så mange af børnene på Indre Østerbro, hvor jeg arbejder, har håndværkere til forældre, og derfor synes de måske, det er ekstra sjovt at feje og hamre og skrue sammen med mig. Og jeg nyder det også og bliver ved i mange år endnu.”

min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto