“Jeg valgte en anden vej da min far døde”

Rasmus Andersen valgte at droppe pædagoguddannelsen, efter at hans far døde, da arbejdet krævede at være nærværende og arbejde tæt sammen med mennesker og børn.

“Min far døde som 64-årig for to år siden. Min familie og jeg var forberedte, eftersom han havde været syg i mange år, men en dag fik han en blodprop, og så var han væk. Det er en naturlig ting at opleve dødsfald i familien, men selv om jeg var forberedt, gjorde det ondt at miste min far som blot 28-årig.

Uddannelsesskift

I januar skiftede jeg uddannelse til tømrer. Jeg var halvvejs i min uddannelse til at blive pædagog, men efter dødsfaldet var det hårdt for mig at arbejde med andre mennesker og især mindre børn, hvor man skal være så nærværende, som man er som pædagog. Min far var bygningssnedker, og jeg har siden barnsben løbet efter min far med sav og hammer, så uddannelsesskiftet til tømrer faldt mig meget naturligt.

Læs også: “Jeg måtte finde på noget andet at arbejde med”

Der var noget symbolsk over at skifte uddannelse. Det blev en frisk start, hvor jeg kunne gå i min fars fodspor. Jeg er ikke sikker på, at jeg havde skiftet uddannelse, hvis min far ikke var gået bort. Han var meget stolt af mig, da jeg fortalte ham om pædagogstudiet, men jeg er sikker på, at han vil være lige så stolt over, at jeg vælger en uddannelse med ham i tankerne. Dødsfaldet gav anledning til at ændre retning og følge mine interesser. Min far sagde altid, at jeg skulle gøre det, der gjorde mig glad. Det gør jeg nu.”

min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto