“Jeg ventede halvanden måned på svar”

Det var noget af et antiklimaks, da Mathilde Munch efter optagelsesprøven til Medie- og Journalisthøjskolen kun fik en standbyplads.

“Jeg skulle til optagelsesprøve på Tv- og Medietilrettelæggeruddannelsen, og da jeg mødte op om morgenen, var jeg faktisk ikke nervøs. Jeg var bare fast besluttet på at gøre det bedste og se, om det kunne lykkes. Vi var cirka 120 mennesker, og da der kun er cirka 40 pladser, var stemningen virkelig anspændt.”

Optagelsesprøven

“Da vi ankom, var alle de andre meget stille og nervøse. Jeg synes, det blev ret akavet og ubehageligt, så jeg prøvede at snakke lidt med de andre. Det lykkedes dog slet ikke, og derfor sad vi egentlig bare stille og ventede på, at vi skulle ind til samtalen og de tre praktiske prøver. Det gjorde det hele ret nervepirrende. En af prøverne gik ud på at brainstorme ud fra en ballon. Her lavede jeg en historie med begivenheder fra mit eget liv, hvor der var balloner. Blandt andet en børnefødselsdag og blå mandag, hvor vi gik rundt med heliumballoner i Tivoli. Jeg sluttede historien med at tegne, at jeg netop nu sad på skolen med denne her opgave om en ballon.”

Læs også: “Jeg valgte en anden vej”

“Der gik halvanden måned, hvor jeg ventede spændt, og da jeg endelig fik svar, var det et kæmpe antiklimaks. Jeg fik nemlig en standbyplads, og jeg vidste derfor endnu ikke, om jeg var kommet ind eller ej. Det var superhårdt, og jeg havde en rigtig underlig følelse i kroppen, hvor jeg hverken var glad eller ked af det. Sådan gik jeg rundt i yderligere en uge, indtil jeg blev ringet op og fik at vide, at der var plads. Jeg blev helt utroligt lettet og glad. Nu har jeg gået på skolen i halvandet år, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det her er den bedste uddannelse for mig.”

Min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto