“Jeg spiser en is om dagen – også om vinteren”

Skuespiller Jesper Lohmann er vild med sin lænestol – og lige så glad for sin Volvo. Og så afprøver han hver dag en ny flødeis med sine to sønner.

Skuespiller Jesper Lohmann er vild med sin lænestol – og lige så glad for sin Volvo. Og så afprøver han hver dag en ny flødeis med sine to sønner.

Hvad spiser I mest af derhjemme?

Jeg kan godt lide at lave mad og synes, at det er sjovt at finde nye måder at bruge rester på. Jeg prøver at undgå madspild og er faktisk blevet drillet med, at jeg kan gemme lidt for meget. Jeg laver gryderetter og mad, der skal i ovnen, men ikke finere mad, hvor jeg skal nørkle. Jeg bager heller ikke, for jeg er sgu ikke så god til at veje ting af. Det er heldigvis nemt at lave mad til mine børn, der ikke er kræsne, så der er også retter som dampet blomkål med karry og sildemadder på bordet. Det er meget taknemmeligt.

Hvad er dit bedste køb?

Min Cirkel-stol fra Wegner. Den er jeg simpelthen så glad for. Få nogle år siden ville jeg have en lænestol, hvor jeg kunne sidde med begge mine drenge, og selv om det er en dyr sag, er det et af mine bedste køb. Jeg nyder både at kigge på og sidde i den og bliver mere og mere glad for den, som tiden går. Den kan det hele – den minder mig faktisk om min Volvo. Elegant, brugbar og rigtig fin!

Har du en ‘guilty pleasure’?

Ispinde. Jeg har to drenge på 10 og 12 år, og der opstår helt naturligt nogle guilty pleasures, som man hopper med på. Jeg spiser en is om dagen – også om vinteren. Efter aftensmaden tester mine børn og jeg forskellige varianter for at finde den bedste is. Det er nærmest blevet vores lille ritual. Som det er nu, står kampen lige mellem flødeis med dobbelt karamel og kirsebær.

Hvad er dit bedste trick til en nemmere hverdag?

Der findes mange gode færdigretter, og det er guld værd at have i fryseren. Det kan være en pizza eller forårsruller, som man lynhurtigt kan smide i ovnen. Det er med til at gøre min hverdag lidt nemmere – at lave mad, uden rigtig at lave mad. Uden at gå på kompromis med sund mad til mine børn. Jeg søger også for altid at koge en kæmpe portion ris eller kartofler, så jeg har til dagen efter og nemt kan stege det med nogle grøntsager.

Hvad er dit største fejlkøb?

Jeg bestilte en hængekøje til min nakke på nettet en søvnløs nat efter at have set en reklame på Facebook. Der gik en hel måned, før pakken dukkede op. Jeg var sikker på, at det var svindel og humbug – og rigtig nok, da pakken kom fra Kina, var det alt andet, end hvad der blev reklameret med. Det var en billig kopi, som på ingen måder virkede, og de elastikker, som skulle holde køjen oppe, var så svage, at de ville knække ved vægten af en tændstikæske. Det er jo fuldstændig håbløst og virkelig grinagtigt, at nogen gider bruge deres tid på at lave noget, der er SÅ dårligt.

Kort om Jesper Lohmann

Jesper Lohmann er skuespiller, 58 år og bor på Amager med sine to børn, Lauritz og Ole. Han har tidligere spillet med i danske film og serier som ‘Taxa’, ‘Rejseholdet’ og ‘En kort en lang’. Er lige nu aktuel med teaterforestillingen ‘Jordens indre’, der handler om den alt for ukendte forsker Inge Lehmann. Her spiller han Niels Bohr over for Iben Hjejle. Den har premiere i København 15. oktober. Til foråret kan du glæde dig til at opleve ham i forestillingen ‘Tilløkke Otto’, hvor han udfolder et musikalsk portræt af Otto Brandenburgs liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto