Smuk julekrans i nordisk stil

Der skal julekrans på døren, når vi går ind i november og december. Så Trine fra LIME kastede sig over et forholdsvis enkelt (troede hun) DIY-projekt

krans på dør

Jeg elsker DIY projekter, jeg er bare rigtig dårlig til det, fordi jeg ikke besidder tålmodigheden til at sidde og nusse med detaljerne. Derfor forelskede jeg mig i denne enkle julekrans, som umiddelbart så nem ud at lave, og hvor det var ok, hvis det så lidt rodet ud.

1.

Hemmeligheden ligger i grenvalg

Jeg gik en tur i haven for at fine tynde, smidige grene, som gerne måtte have lidt skud og kviste. Jeg fandt nogle grene fra en pil-lignende busk (ja jeg er ikke den store botaniker) og lidt friske skud fra min forsytia. Det skulle senere vise sig, at det ikke gav det rodede udtryk, jeg havde håbet på, så jeg måtte senere tilbage og rippe min klematis. Jeg nippede bladene af alle grenene, da de endnu ikke er faldet af af sig selv.  Derudover brugte jeg guldståltråd, en knibtang til ståltråden, træstjerner og groft reb til at hænge kransen i.

2.

Sno grenene rundt om hinanden

Jeg startede med at lave en ring af en pilegren. Derefter ‘flettede’ jeg den næste gren på ved at sno den rundt om den første gren. Til slut hæftede jeg grenen fast med guld-ståltråden. Da jeg havde snoet et par grene rundt, kunne jeg se, at det ikke så særligt rodet ud, så jeg valgte at sno hver anden gren den modsatte vej rundt, for at få et mere uens udtryk.

Prøv chefredakørens citronmåne

 

3.

Pynt med stjerner

Jeg trak guld-ståltråden på stjernerne. Min krans skal hænge udenfor, så derfor fandt jeg nogle stjerner i træ, som kan tåle lidt regn, slud og forhåbentlig sne.

4.

Op at hænge

Jeg valgte at binde groft snor i toppen til sidst. Jeg eksperimenterede med at binde en sløjfe, men jeg syntes ikke rigtig det passede til. Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg ikke, jeg ramte det look, jeg havde håbet på, men jeg giver mig selv point for forsøget, og så glæder jeg mig over, at resten af familien får sig et godt grin over endnu et at mine let mislykkedes DIY forsøg – hver eneste gang, de kommer hjem.

Det tog mig sikkert tre timer at samle grene, binde kransen og bande højt. Der er ingen tvivl om, at det ikke er ligegyldig, hvilke grene man vælger.

Hvor var stylisten?

Følg med, når redaktionen kaster sig ud i forskellige DIY-projekter. Vi viser dig det ærlige resultat – uden filter.

De skal både være smidige og fulde af kviste, for ikke at se for pæne ud. Jeg trøster mig med, at den jo kan genbruges til næste år. Hvis du vil se den krans, jeg forsøgte at lave, kan du finde den på Femina.dk 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto