Julie R. Ølgaard: “Den perfekte mor er en illusion”

Julie R. Ølgaard er ikke en perfekt mor til sin etårige søn, Cooper. Der er der ingen mødre, der er, men vi gør vores bedste hver dag, siger hun.

Lattermild, storsmilende og energibombe er bare tre af de ord, der ofte bliver brugt til at beskrive den 36-årige skuespiller Julie R. Ølgaard. Latter og åbenhed er også i den grad redskaber, hun bruger til at håndtere hverdagen og livet generelt, fortæller hun.

Læs også: Sådan smitter du andre med dine følelser 

“Jeg griner meget, jeg griner også højt og er let at få til at grine. Latter betyder meget for mig. Det værste, jeg ved, er, når folk tysser på mig, hvis jeg griner højt. Men jeg synes ikke, at latter betyder, at jeg er fjollet, useriøs eller ikke kan arbejde hårdt. Jeg arbejder 24 timer i døgnet, hvis jeg kan komme til det, og er ikke bange for at smøge ærmerne op.”

Ingen mødre er ens

Julie R. Ølgaard er ikke en perfekt mor til sin etårige søn, Cooper, siger hun. Der er der faktisk ingen mødre, der er, men vi gør vores bedste hver dag. Og det er godt nok, mener hun. Dog er Julie ofte blevet mødt med kritiske spørgsmål, fordi Cooper de første seks måneder af sit liv var med sin mor på sidelinjen, når hun arbejdede.

“Mit svar til de kritiske stemmer er: Du er den mor, du skal være, og jeg er den mor, jeg skal være. Vi behøver ikke at være ens. Det eneste, der betyder noget i den sammenhæng, er Cooper. Og jeg tror ikke, han er i tvivl om, at hans mor er ret vild med ham,” fortæller Julie.

“I vores generation er vi så fucking hurtige til at løfte pegefingre og være efter hinanden. Jeg ville ønske, vi kunne give hinanden lidt mere plads.”

Julie R. Ølgaard

Nipskanalen hylder det uperfekte

Sammen med veninderne og kollegerne Neel Rønholt og Laura Christensen har Julie R. Ølgaard lanceret ‘Nipskanalen’, en selvbiografisk inspireret komedieserie på YouTube. Den handler netop om at kæmpe for det, man brænder for, og om at holde gang i en skuespilkarriere – og om de mange forskellige måder, man kan være mor på.

“Der er ikke noget, der gør mig gladere, end netop at kunne vise, at den perfekte mor er en illusion. Hun findes simpelthen ikke.”

Læs det fulde interview med Julie her 

Et indblik i Julie’s hverdag

Kl. 6.30

Cooper vågner, og vi henter ham ind i vores seng. Jeg står ikke op, før Cooper har smilet til mig. Så får han morgenmad. Jeg får for det meste bare kaffe eller højst en smoothie, jeg kan tage med på farten.

Kl. 10.00

Jeg afleverer Cooper i vuggestue kl. 9, og bagefter svarer jeg på mails inden dagens første møder. Måske laver vi ‘Nipskanalen’, eller jeg øver mig på nogle replikker. For mig er der ikke to arbejdsdage, der er ens.

Kl. 15.30

Jeg henter min søn, Cooper, i vuggestuen, og vi bruger den næste time på at lege og grine og være sammen.

Kl. 17.00

Jeg bokser hos Ashira Oure, som er gammel verdensmester i boksning. Jeg bokser gerne fire til seks gange om ugen. Det er mit “drug”. Og jeg vil ikke undvære det for noget!

Kl. 19.00

Min lille familie og jeg spiser sammen og snakker om dagen. Medmindre jeg spiller forestilling, for så begynder anden del af min arbejdsdag nu.

Kl. 20.00

Vi lægger Cooper i seng, og medmindre en af os har planer, står den på hygge. I øjeblikket ser vi ‘The Handmaid’s Tale’ på HBO. Det er en fantastisk, vigtig og relevant serie.