Annonce

KETTLE Chips: 36 års knasende sprødhed

Det er 36 år siden, de første KETTLE Chips så dagens lys. Hør den finurlige historie om, hvordan amerikanske Cameron Healy bragte de originale kartoffelchips fra Hawaii til England for at tilfredsstille de chips-hungrende englændere.

Kettle Chips på spækbræt med ost og løg

Chips-eventyret tog sin begyndelse allerede i 1982, hvor amerikaneren Cameron Healy på en eksotisk strand på Hawaii for første gang satte tænderne i et par knasende hjemmelavede kartoffelchips. Han var solgt på stedet, og da han kom hjem til Oregon i USA, begyndte han fluks at eksperimentere med de traditionelle metoder til at producere chips.

Det tog lidt tid, men snart var de første KETTLE Chips en realitet. Under en motorcykeltur rundt i Europa med sin søn opdagede Cameron englændernes store begejstring for de sprøde kartoffelskiver – og så var der ikke langt fra tanke til handling.

Vidste du, at …
KETTLE Chips er skåret lidt tykkere end andre chips? Det giver chipsene en skøn og naturlig sprødhed.

Fokus på gode råvarer

I 1988 grundlagde han Kettle Foods i en tidligere skofabrik i Norfolk i England for at være tæt på den vigtigste ingrediens af alle … kartoflen! Siden dengang er Kettle Foods flyttet i nye lokaler i Norwich, men bruger stadig lokalproducerede kartofler og samme simple håndlavede metode til at fremstille de knasende chips.

Kort efter opstarten i Norfolk mødte Cameron kokken Chris Barnard, som delte hans passion for god mad og autentiske råvarer. Sammen udviklede de nye opskrifter, og i slutningen af 90’erne lancerede KETTLE Chips sin første unikke variant – Havsalt & Balsamico-eddike – der er en ægte engelsk klassiker nu med et twist!

Chips til enhver smag

I årene efter fulgte en lang række nye spændende smagskombinationer, og KETTLE Chips oplevede stigende popularitet over hele Europa. I dag findes de ’hand cooked’ chips i ni forskellige smagsvarianter foruden en serie af grønsags- og fuldkorns-chips.

3 SPRØDE FACTS FOR CHIPS-ELSKERE

• I sommermånederne går en KETTLE-kartoffel fra jorden til færdige chips på bare fire timer.

• I Storbritannien kalder de kartoffelchips for crisps. Når de siger chips, mener de pomfritter. KETTLE Chips kaldes dog fortsat for chips, da det er et originalt amerikansk brand.

• Den britiske kartoffelindustri producerer cirka 5,5 mio. ton kartofler om året. Det er syv gange så meget som vægten af Golden Gate Bridge i San Francisco.