Tag et smuttur til København på budget

Hovedstaden bugner af hemmelige oaser, finurlige seværdigheder og sjove museer. Og det koster (næsten) ingen penge, hvis du følger denne guide.

par i nyhavn - københavn på budget

Det kan godt være en dyr fornøjelse at være turist i sin egen hovedstad, men vi har lavet en guide over en række sjove, billige og måske lidt hemmelige oplevelser, byen byder på.

1. Sejl ud til et vaskeægte søfort

Tager I på kanalrundfart, kan I stå af og tilbringe et par timer på Trekroner Fortet, der er en lille ø ved indsejlingen til Københavns Hhavn. Gå på opdagelse i fortets mange labyrintagtige rum, og rejs 300 år tilbage i tiden til dengang, søfortet med sine 24 kanoner skulle forsvare København for enhver pris. Tag en madkurv med, og spis frokosten i det grønne, eller besøg øens café.

2. Museumsbesøg i børnehøjde

På Nationalmuseet finder I Børnenes Museum, hvor børn i alle aldre må røre ved alt og lege med historien. Tag en sejltur over havet i et vikingeskib, gør borgen kampklar til fjendens angreb eller bliv skoleelev i 1930’erne. Keder du dig, kan du trykke på en af museets kedsomhedsknapper – og så kan alt ske. Museet er gratis for børn, som kan tage en voksen med for 80 kroner.

3. Gratis koncerter i byrummet

Hver onsdag bevæger de studerende sig uden for musikkonservatoriets fysiske rammer og giver spændende koncerter rundt omkring i byrummet i København og på Frederiksberg. Her kan du nyde 45 minutters musik på et alternativt koncertsted – helt gratis. Tjek, hvem der spiller hvor, på dkdm.dk.

4. Kirkegårde i fuldt flor

København har flere populære kirkegårde, og Assistens på Nørrebro er nok den mest kendte. De velholdte plæner mellem gravstederne indbyder til, at du slår dig ned på et tæppe med en avis, en kop kaffe eller en is. Er du interesseret i stedets historie, er der store plancher, der guider dig rundt til berømte gravsteder som for eksempel H.C. Andersen, Kirkegaard, Niels Bohr og Dan Turèll.

5. Tag på brætspilscafé

Viser sommervejret sig ikke fra sin gode side, kan I søge ly på Bastard Brætspilscafé – et lille analogt paradis, hvor I kan kaste jer over et af deres flere tusinde brætspil. Her er både klassikere som Matador og Ludo og mere udfordrende spil. Kender du ikke reglerne, er der helt sikkert en venlig spilguru, der kan hjælpe. Det koster 25 kroner per person at spille, – men så har I også hele dagen.

6. Blå blink

På Politimuseet på Nørrebro kan du dykke ned i politiets dramatiske historie. Her er blandt andet velholdte politimotorcykler, et drabsrum fuld af fascinerende historier og en vaskeægte detention. Museet er gratis for børn og koster 50 kr. for voksne.

7. Nyd udsigten over byen

Besøg Christianborgs tårn, Tårnet. Det er med sine 106 meter Københavns højeste og byder fra toppen på en storslået udsigt over byen. Det er gratis at komme op i tårnet, og du finder indgangen i Kongeporten i midten af Christiansborg.

Tip!  Om tirsdagen kan du komme gratis ind på Glyptoteket, hvor du kan gå på opdagelse i de imponerende udstillinger, nyde den subtropiske vinterhave eller smutte op på den hemmelige tagterrasse, hvor du har en fantastisk 360 -graders udsigt over København.

8. Spis sammen med andre i Absalon Folkehus

På Vesterbro er en gammel kirke omdannet til et farverigt folkehus, hvor lokale og alle andre kan mødes og være sammen på nye måder. Hver aften klokken 18.00 er der for eksempel fællesspisning ved langborde, hvor dagens menu bliver serveret på store fade. Menuen kan være alt fra butterchicken til æggekage med laks, og det koster 50 kroner. per person at spise med. Køb billetter på forhånd, hvis du vil være sikker på en plads.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto