Mænd med meninger: Hvad kendte mænd siger om kvinder og kærlighed

Dyk ned i 13 livskloge, sjove og indsigtsfulde citater fra kendte danske mænd. Mænd med meninger om kvinder og kærlighed.

Mænd med meninger - Jan Gintberg

Hver måned deler en kendt dansk mand ud af sin tanker om og erfaringer i livet, Det kan du læse i magasinet LIME. Vi har samlet 13 af de bedste citater, der handler om deres tanker om kvinder og kærlighed (og hvem vil ikke gerne vide, hvad mænd tænker?).

13 mænd med meninger

Vi håber at disse kendte mænd, kan inspirere, få dig til at se ting i et nyt perspektiv eller blot underholde med deres tanker og meninger. Rigtig god læsning!

1.

Peter Mygind: Tag din partner alvorlig

Peter Mygind. Fotograf: PR

“Det er ens nærmeste, der er ens skraldespand, så i virkeligheden handler det om at tage sin adfærd alvorligt, lytte til sin partner, hvis vedkommende har brug for hjælp, og så hjælpe til. Man skal som mand turde blive siddende på sin røv, når ens kæreste eller hustru tager noget op, som man tænker, “hvorfor skal vi overhovedet tale om det?” Men det er totalt lige meget, hvis ens bedre halvdel synes, at det er et vigtigt emne. Det kan være alt fra, hvordan man smører en mad til kun at sætte te over til sig selv. Hvis det er et problem for din kæreste, så tag det alvorligt.”

Peter Mygind, 54 år, skuespiller

2.

Anders ”Anden” Matthesen: Feminine værdier kan fylde for meget

Andersen Matthesen. Fotograf: Robin Skjoldborg

“Jeg er meget uforskrækket over ikke at virke maskulin. Det har aldrig interesseret mig. Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at der er meget lidt mand i mig, men jeg er bestemt ikke en drengerøv. Jeg hader spil, sport, pranks, øldåser og at køre hurtigt i bil. Men på den anden side er der også nogle af de her feminine værdier, der har fået lov til at fylde så meget, at det forskubber balancen, så de maskuline værdier bliver mindre værd, og det, synes jeg, er problematisk, for eksempel i en forældresituation og institutioner, hvor tryghed overgår spontanitet og eventyr.”

Anders ”Anden” Matthesen, 43 komiker

3.

Jokeren (Jesper Dahl): Kvinder er min hovedinspiration

Jesper Dahl. Fotograf: PR

“Alt, jeg har lært om kvinder, har jeg lært af kvinder, og kvinder har været min hovedinspiration hele mit liv. Jeg er vild med, at de er så forskellige. Jeg kendte en kvinde engang, der sagde: ‘Bare vær en gentleman.’ Det har jeg taget med mig. Jeg holder døren, jeg trækker stolen ud, jeg betaler regningen, og i min optik bliver du sgu ikke en tøsedreng af at være en gentleman. Jeg har også kendt en anden pige, der, mens vi havde sex, sagde: ‘Hvis du kommer før mig, så hold din kæft, og smil.’ Men jeg håber ikke, at jeg på et tidspunkt regner kvinder helt ud.”

– Jokeren (Jesper Dahl), 45 år, rapper

4.

Rudi Køhnke: Jeg tør ikke kærligheden

Rudi Køhnke. Fotograf: Anders Brogaard

“Kærlighed er helt fantastisk. Jeg tør bare ikke. Det sker måske en dag alligevel, men det er ikke noget, jeg leder efter. Det skræmmer mig at kunne miste. Engang var jeg også rigtig bange for at flyve, og det var ikke, fordi jeg var bange for at dø, når flyet styrtede, men fordi jeg var bange for den frygtelige tur ned mod jorden. Det er lidt sådan, jeg har det med forelskelse. Jeg er bange for at skulle igennem nedturen. Jeg synes, jeg har prøvet det alt for mange gange.”

– Rudi Køhnke, 41 år, kok og skuespiller

5.

Knud Romer: Kærlighed er alt

Knud Romer. Fotograf: Thomas A

“Kærlighed er det eneste, der betyder noget. Det er det eneste, der er vigtigt, når alt kommer til alt. Når man er forelsket, bytter man jo hjerter, og et af de fineste digte om kærlighed, jeg kender, handler ligefrem om, at vi bærer hinandens hjerter. Men den største løgn, vi samtidig fortæller os selv om kærligheden, er, at den er lykkelig. Halvdelen af os bliver skilt, og hver femte bor alene. Det er jo derfor, at de triste kærlighedssange, dem i mol, er dem, der rammer os mest. Man kan ikke besynge noget større end det uopnåelige, end den kærlighed, du har mistet. Hvis du har et knust hjerte, så skriver du stærkere, end du overhovedet kan. Og den kvinde, du ikke kan få, det er hende, der i det hele taget er grunden til, at du skriver digte.”

– Knud Romer, 58 år, forfatter

6.

Kurt Ravn: Det er vigtigt at give plads

Kurt Ravn. Fotograf: Isak Hoffmeyer

“Vores ægteskab har indtil videre varet i 23 år, og ud over at vores oplevelser nok bandt os endnu mere sammen, tror jeg også, det handler om at give hinanden plads. Det er man som regel enormt god til i starten, men så bliver det mindre og mindre, men det er vigtigt, for det er godt at have hver sit og så mødes derhjemme igen. Så løber man ikke tør for ting at tale om.”

– Kurt Ravn, 71 år, skuespiller og sanger

7.

Flemming Toft: Respekter hinanden

Flemming Toft. Fotograf: Robin Skjoldborg

“Kunsten er at finde harmonien mellem vores køn og at respektere hinanden, selv om der er forskelligheder. Det er en øvelse, som ikke er helt let, men vi er forpligtet til at få det til at fungere. Jeg ved ikke, om jeg er en gentleman i den gammeldags forstand, men jeg er altid galant. Jeg holder døren, og jeg sætter kvinder højere end mit eget ego. Jeg giver også blomster – generelt er jeg klart bedre til at give end til at modtage.”

– Flemming Toft, 70 år, journalist og sportskommentator

8.

Søren Pind: Det er vigtigt at tale sammen

Søren Pind. Fotograf: Flemming Leitorp

Lise Nørgaard, som jeg har skrevet en bog om, sagde engang til mig, at det vigtigste i et parforhold er at kunne tale med hinanden. Det er jeg meget enig i. Ikke forstået på den måde, at man skal snakke løs. Der må gerne være stilhed, der må bare ikke være tavshed. Kan man som par tale sammen, når det er svært, så kan man alting. Men hvis tavsheden først indfinder sig, bliver alting svært.

Søren Pind, 49 år, bestyrelsesformand og tidligere Venstre-politiker

9.

Jan Gintberg: Man kan ikke generalisere kvinder

Jan Gintberg. Fotograf: Thomas Lindboe

“Man kan bruge generaliseringer til at lave comedy, men i den virkelige verden kan du ikke bruge generaliseringer til ret meget – heller ikke om kvinder. Jeg har mødt mange kvinder gennem mit arbejde, som er enormt driftsvillige og handlingsorienterede, hvilket ellers er mandlige træk. Og så alligevel ikke, fordi vi i dag er så individuelle, og det enkelte menneske er så unikt, at det er svært at dele kompetencer eller træk op i køn. Når det så er sagt, tror jeg, at der hos mænd er en større stupid risikovillighed, end der er hos kvinder. Mænd er mere villige til at sætte livet på spil for noget fuldstændig åndssvagt som at vinde på bitcoin, en konkurrence eller et samleje.”

– Jan Gintberg, 55 år, komiker

10.

Poul Krebs: Jeg skelner ikke mellem mænd og kvinder

Poul Krebs. Fotograf: Morten Rygaard

“Couldn’t live without them (kvinder, red.). Jeg har en naiv tro på, at vi er så forskellige alle sammen, at jeg ikke rigtig skelner mellem mænd og kvinder, men i stedet værdsætter de forskelligheder, som alle mennesker har. For jeg tror på, at vi alle er små, enestående væsner.”

“Min kone er den, der hele tiden har holdt fokus på de altafgørende værdier og fået mig til at gøre det samme. Jeg er god til at bekymre mig, men min kone har lært mig at sætte mine bekymringer ind på de hylder, hvor de hører hjemme. Hun har også en enestående måde at samle os alle sammen på, og når jeg bliver lidt for udfarende og får for travlt med mig selv, sætter hun mig på plads. Jeg har lært ufattelig mange ting af at være sammen med hende.”

– Poul Krebs, musiker og sangskriver, 62 år.

11.

Paw Henriksen: Umulig kærlighed kan godt fungere

Paw Henriksen. Fotograf: Robin Skjoldborg

“Den (kærlighed, red.) kommer i mange forskellige former. Og det er ikke nødvendigvis den store, vanvittige forelskelse, der er den bedste at basere kærligheden på. Den er dejlig at opleve, men jeg er eddermame også glad for, at den er ude af butikken. I Frederikkes og mit tilfælde har kærligheden mere været noget, der har overrasket. Til at starte med tænkte jeg, det her kommer ikke til at holde, fordi der er så stor aldersforskel. Men Frederikke så ikke nogen problemer og tog det bare én dag ad gangen, og det var nok med til, at det faktisk kom til at fungere meget bedre. Og så kan jeg godt lide tanken om, at noget som udgangspunkt virker umuligt, men det så rent faktisk kommer til at fungere.”

– Paw Henriksen, 42 år, skuespiller

12.

Søren Sko: Grib kærligheden

Søren Sko. Fotograf: Petra Kleis

“Hvis du er heldig, kommer den episke kærlighed, som du ellers kun ser på film, forbi dig én gang i livet, og så er det bare om at gribe den.”

– Søren Sko, 55 år, sanger og komponist

13.

Anders Morgenthaler: Vælg hinanden hver dag

Anders Morgenthaler. Fotograf: Andreas Omvik

“Vi (hans kone, red.) har været sammen i 16 år, og jeg elsker at være i et parforhold med hende. Alt er ikke snorlige – jeg kan godt blive dramatisk og bange for, at hun vil forlade mig, men vi gør begge en stor indsats for, at det skal fungere. Så mens folk skrider fra hinanden for et godt ord, vælger vi hinanden til hver dag – for vi ved godt, at vi ikke må tage os for givet.”

Anders Morgenthaler, 46 år, tegner, forfatter og instruktør

Du kan læse meget mere om mænd med meninger hver måned i magasinet LIME. Læs magasinet her, eller find det i din lokale Netto butik. 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto