Michael Katz kan godt lide de sindssyge typer

Forfatteren er aktuel med sin action packed femte bog, som samtidig er sæsonafslutningen på første del af krimiserien om Ravn.

Michael Katz Krefeld

Vi har mødt forfatteren, Michael Katz Krefeld, som her fortæller om sin nyeste bog i serien om Ravn. Tjek også den ekstra video ud længere nede, hvor Katz taler om, hvad der giver ham god skrive-energi, og hvordan han som yngre forfatter skrev bedst om natten fra klokken 02.  til klokken 05. I dag er det noget anderledes.

Hvor er vi henne i serien om Ravn?

I Pagten slutter første del af serien med sådan en grand finale. Ravn får nogle ledetråde til, hvem der har slået kæresten Eva ihjel for fem år siden, og så indgår han en alliance med gangsteren, Kaminsky, der tvinger ham på kant med loven. Vi kommer tættere på Ravn, som er en god fyr, men han har også en mørk side, der vil have hævn.

Hvad kan du godt lide ved at skrive krimi?

Jeg kan godt lide de der sindssyge typer, fordi de giver en frihed til at skrive noget uden filter. Man kan virkelig komme ud over stepperne. Og selv om jeg tænker, okay det er virkelig nogle psykopater, så har jeg også en trang til at forsvare dem og komme ind under huden på dem, så læserne bedre kan identificere sig med dem.

Læs interviewet med Martin Brygmann

Hvad læser du selv?

Jeg læser meget amerikanske krimier af forfattere som James Elroy og Cormac McCarthy. Jeg kan godt lide den der larger than life-tilgang, mens jeg er knapt så meget til den socialrealisme, man ofte ser i skandinaviske krimier. Jeg kan godt lide, der er lidt schwung over det, og så bliver jeg tændt af tanken om en filmkulisse

Hvordan bruger du virkemidler fra film i dine bøger?

Jeg skriver meget i scener, og så bruger jeg musikken som en fremdrift i handlingen. Jeg indleder hver del i bogen med musik, der handler om at være på vej – fra Depeche Mode, Johnny Cash og Frank Sinatra. På den måde hjælper musikken med at drive historien frem, og så er det nogle numre, jeg enormt godt kan lide.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto