Reducer familiens mobilstråling

Vi bliver konstant udsat for mobilstråling fra både smartphones og tablets, der på længere sigt kan være skadeligt. Du kan heldigvis selv gøre noget for at beskytte din familie mod de farlige stråler.

Radicover

Det er mere reglen end undtagelsen, at mobiltelefon og tablets konstant er i brug i de fleste børnefamilier. Hvad enten det er teenageren, der surfer rundt på nettet, den yngste, der kigger på Youtube- videoer, eller mor, der tjekker arbejdsmails, mens far sludrer i telefon. Måske nok et harmløst scenarie, og så alligevel ikke. For de små underholdningskanaler kommer desværre også med en skjult skyggeside i form af mobilstråling.

Skadelig mobilstråling

Men hvad er mobilstråling egentligt for noget? Mobilstråling, eller elektromagnetisk stråling som det egentligt hedder, opstår i og omkring en mobiltelefon, iPad, babyalarm og andre trådløse apparater i det øjeblik, at der skabes kontakt mellem telefonen og en central enhed, som en sendemast, en WIFI router eller en basestation til en babyalarm.

Tag det seriøst

Og mobilstrålingen fra familiens devices er desværre noget, som du skal tage seriøst. Der bliver forsket mere og mere i mobilstråling, og resultaterne har vist, at bivirkninger blandt andet inkluderer indlæringsproblemer hos børn og forøget risiko for hjernetumorer og kræft. Antallet af nye diagnoser af hjernekræft er steget med helt op til 75 procent siden 2003, hvilket er året, hvor 3G-signalet blev indført. Reelt set ved man nok først om fem til ti år, i hvor høj grad strålerne er skadelige er for os. Og her er det måske for sent for mange.

Vidste du at…
Børn optager 60 procent mere stråling end voksne?

For få tager stilling

“Børn i yngre og yngre aldre får mobiltelefoner og iPads i hænderne. Mængden af stråling i vores børns liv vokser kun herfra. Børn og stråling har stor betydning for mig, for jeg synes, at vi har alt for lidt fokus på emnet, og at alt for få forældre tager stilling,” Anette Straadt, som er sygeplejerske og sundhedsplejerske.

75 minutters tablet om dagen

Med over to millioner solgte tablets og iPads i Danmark er disse den mest populær kilde til både at søge informationer og blive underholdt ved at streame musik, film og spil. I 2014 brugte et gennemsnitligt barn ifølge Miljøstyrelsen 75 minutter dagligt i berøring med deres tablets, og jo ældre barnet bliver, desto mere stiger forbruget.

Daglig brug i skolen

For mange skolebørn, der har tablets som elementær del af undervisningen i skolen, er forbruget mange flere timer dagligt. Dette betyder også, at børnene udsættes for store mængder mobilstråling dagligt.
Hjerneskallen hos børn er betydeligt tyndere end hos voksne, og hjernevævet hos børn og teenagere er mere sårbart sammenlignet med voksne.

Farligst for børn

Sundhedsstyrelsens undersøgelser fra 2016 omkring mobilstråling konkluderede, at det betyder, at radio- og mikrobølger relativt set kan trænge længere ind i hovedet hos børn sammenlignet med voksne.
“Jeg synes, at undersøgelserne om stråling viser så mange mulige risici, at det er værd at reducere forbruget ud fra et princip om forsigtighed at beskytte vores børn,” siger Anette Straadt.

Brug hovedet og coveret

Du kan heldigvis selv gøre noget for at holde mange af de skadelige stråler væk fra familien. Ved at benytte covers til dine trådløse produkter, kan du nemlig nedsætte strålingen og reducerer den fra 37 procent og helt op til 99,9 procent af strålerne afhængigt af produkttypen.

Undgå stråling

Det danske firma RadiCover ApS har specialiseret sig i at udvikle, designe og sælge anti-mobilstrålingsløsninger. Produkterne er målrettet alle typer trådløse apparater fra mobiltelefoner til babyalarmer og iPads samt tablets.

Testet for sikkerhed

Gennemgående for alle de produkter, som RadiCover har i sortimentet, er, at de er testet og deres effekt er dokumenteret på de førende uafhængige og godkendte testlaboratorier i verden – herunder tysk/amerikanske Cetecom og danske Delta. Deres produkter giver altså den maksimalt mulig reduktion af mobilstrålingen samtidigt med, at de påvirker apparaternes signalstyrke så lidt som muligt, så hele familien trygt kan surfe, snakke og streame videre.

Læs mere og køb RadiCovers her

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto